Damenes aften med fokus på kroppspositivisme

 

Kom som du er, var oppfordringen fra Kløvertuppene denne gangen. Joggebukse, kjole, treningstøy, strikkejakke, slitte sko, slippers, hverdagslig eller stivpynta spiller ingen rolle, kom i det du trives i. Og hun som kom i disse rålekre skoene, som bare måtte bli årets hovedbildet, eies av en dame som absolutt har funnet sin egen gjennomførte stil som hun trives i.


09.03.2019 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Lag og foreninger, Vinterlarm

Eieren av skoene var også aftenens taler og  ganske sikkert kjent for de fleste. Inga Dalsegg fra Rindal fortalte om sin oppvekst i en familie med et naturlig forhold til nakenhet og kropp uansett fasong, størrelse og alder, noe også hennes kunst bærer sterkt preg av. Hun la stor vekt på viktigheten av å tørre å være seg selv å godta at vi har forskjellig størrelse på de forskjellige kroppsdelene våre og at kroppen forandres i forskjellige faser i livet. -"Gamle" kropper med sine rynker, krokete fingre, flekker, arr og alt det andre som kommer gjennom et levd liv er vakkert når man tenker på hva de har opplevd i alle disse årene de har levd mener Inga.

102 IMG 5154

Årets tema er inspirert av av den fantastiske jobben Tale Maria Krohn Engvik gjør. Hun er utdannet helsesykepleier/helsesøster og driver Snapchat-kontoen "Helsesista" hvor hun hjelper ungdom med alt de måtte lure på innen både fysisk og psykisk helse. Dette er det nå også blitt TV serie av.

116 IMG 5188

Årets overskudd på Kr. 30.000,- skal brukes på å få "Helsesista" hit til Meldal for å holde foredrag for ungdom på dagtid og for voksne på kvelden. Forhåpentligvis til høsten forteller "Kløvertuppene"

Aftenens to konferansierer fremhevet, at selv om de er menn, så hadde de rikelig med "former" til å passe inn på en sånn kveld. På sitt sedvanlige humoristiske vis geleidet de nær 200 damer gjennom programmet. 

034 IMG 5011

Hans Victor hadde for anledningen laget sine egne versjoner av Jan Erik volds kjente dikt "Kulturuke" som består av forskjellige ord som kan bli til av å bytte om på bokstavene i dette ene. Av de tre som ble presentert denne kvelden har vi valgt ut ett av dem.

KLØVERTUPPENE SANITETSFORENING

aksepterte utvinningsforløpene

Finn apestrekene løping utvortes

inntektsoverføringene utsleppa

knappestøvel turistforeningene

overføringsnettene snauklippet

elgsteikposten aftenurinprøven

Alf kvinneopprøret nisseguttene

Arktis prøvefeltene utposningen

Arnt kvinnefigurene toppløseste

Askepott selvpineren utføringen

AUFer knoppsettingen snørelivet

A-gruppen forstøte kvinnelistene

Aforien løksuppene vinterstengt

Aften kirurgsnittene oppøvelsen

Aftenkorpulensene prøvesitting

Aftenens ene polstreikutprøving

agenturet oppføre selvinnsikten

agiter fløtepus kvinneprosenten

agnfiskene oppløste vinterruten

agurkprisen innøvet potetlefsene

akevitt forsøpler utspenningene

aksentuerte flørtene oppvisning

aksepterte flipovernøstingen nu

agnete innfører utslippskvotene

Aftenposten ekviperer utløsning

(Wexelsen avslører at han har brukt et program på nettet til dette)

 107 IMG 5167

Tuppene bydde virkelig på seg selv denne kvelden. Overraskende nok hadde de hyret inn fotograf Stine Aasløkk som hadde foreviget en bukett tøffe damer i bare undertøyet både bakfra, forfra, fra siden, på avstand og zoom. Hvor modig gjort er ikke det, men er det fokus på kropp og positivitet så stiller man seg til disposisjon.  Denne fotoserien var kun tiltenkt de som hadde tatt turen denne kvelden så de som ikke var der vil nok ikke få oppleve disse flotte bildene med mindre de er godt kjent med noen av modellene da.

Moteoppvisning hører selvfølgelig med en sånn kveld og klær for kropper i alle størrelser og former ble presentert på catwalken. 

100 IMG 5137

Mange flotte utstillere hadde tatt turen til Meldalshallen og her gikk handelen friskt hele kvelden. Alt fra klær, kosmetikk, ferske brødvarer, kunst, tuppervare og mye mer fristet handlelystne damer. 

019 IMG 4990

111 IMG 5178

108 IMG 5171

016 IMG 4985

021 IMG 4992Sammen med god mat, åresalg og loddtrekking og alt det andre som er nevnt ble dette nok en særdeles trivelig aften. Og som vanlig var Løkken Lyd på plass for å få til den rette stemningen med lyd og lys.

 117 IMG 5194

Vinterlarm-uka er fullspekket med arrangementer og "Damenes aften",  den sjette i rekken, er et av de største og krever en enorm innsats av arrangøren. Mange av "Kløvertuppene" er småbarnsmødre og engasjert på flere hold så i år ble det i forkant signalisert at dette sannsynligvis ble siste gang. 

Vi tok en prat med noen av dem etter endt aften og det ble bragt på det rene at det i alle fall ble en pause nå, så får vi bare håpe at de greier å opparbeide nok pågangsmot til å ta opp igjen denne flotte tradisjonen etter en velfortjent hvileperiode.

1 113 IMG 5184

Slitne men lykkelige over nok en velykket aften. Her representert av Eli Dalsegg, Kristine Grøset, Ingrid Sørum Tallerås og Ane Marie Dalen

Vel blåst nok en gang "tupper" og lykke til videre.

 

Red og bilder: RS

 

Annonser


Medlemmer