Det gode liv på Frilsjøen Camping

Herr og fru Kalstad viser frem campingplassen som er bygd gradvis over 25 år. Mange norske og utenlandske gjester kommer år etter år og blir tatt vel imot

Søndag noterte Kjelfrid og Andreas Kalstad ny rekord i badevannet ved campingplassen deres ved Frilsjøen. Den forrige rekorden på 24 grader ble målt for fem år siden.

 


31.07.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Friluftsliv, Næringsliv

Tempen tok Andreas selv ved å svømme ut fra brygga med gradestokken rundt foten. Den viste 25 grader, søndag kveld.

Liker å få til ting

Frilsjøen Camping har "umerkelig" vokst jevnt og trutt siden Andreas Kalstad for 25 år siden, kom på idéen om å rydde utmarka som tilhører gården for å sette opp utleiehytte.

Den gang drev han gården som sønnen Erik Kalstad har tatt over. Nå er et stort område på nordsiden av Frilsjøen opparbeidet og bebygd med fem utleiehytter i forskjellige størrelser - alle med høy standard. Andreas forteller at han har bygget alt selv.

Brygga han laget, har senere blitt utvidet for rullestolbrukere ved hjelp av Frilsjøen Fiskarlag. De som bor på campingen har bidratt med støping på dugnad.

-Jeg er litt opptatt av å få til ting, sier Kalstad og kan trygt være stolt når han viser frem campingen og storhyttene, som han kaller de fire tømmerhyttene. Kun én hytte uten innlagt vann er her.

 

Campingen har 23 vognplasser, hvorav 20 har spikertelt.

Den opprinnelige planen var å bygge én hytte for utleie, men så har det balla på seg, sier Andreas etter en omvisningsrunde.

Kjelfrid og Andreas hadde heller ingen planer om å drive med korttidsutleie og ta imot dagsturister, men syns likevel ikke de kan avvise folk som trenger overnatting.

Campingen blir brøyta hele vinteren og sanitetsbygningen er også tilgjengelig for gjestene hele året, noe de setter stor pris på.

-Vi er jo ikke her hele tiden, og mye er basert på selvbetjening. Derfor har vi hengt opp endel informasjonsplakater på resepsjonsbygningen og der det trengs.

Selv hadde Kjelfrid og Andreas Kalstad bodd i 12 netter på setra uten innlagt vann og strøm 300 meter fra campingplassen, forrige uke. -Der har vi ungdyr som går rundt oss på beite. 

 

Kongen av campingplassen er fra Børsa. 

Det er Olav Kjøren som er kongen og kona Marianne Nilsen er dronninga. De har hatt plass på campingen siden 2007, men er likevel ikke de som har vært lengst. 

 

IMG 0243

Olav Kjøren og Marianne Nilsen (nærmest veggen) med sine gode hyttenaboer fra Buvika, Roar Andreassen og kona Liz Andreassen (nærmest kamera). Her tilbringer de mye av sin fritid gjennom hele året. Alle fire stortrives på plassen og i miljøet. 

 

Olav og Marianne Kjøren kommer så ofte de kan til den flotte hytta (spikerteltet) i Meldal.

-Det som er så fint her er at det er åpent hele året. Her er det like fint alle årstider, sier de nærmest i kor. De er flittige brukere av naturen rundt og liker godt å gå på ski i flotte oppkjørte løyper på vinteren. Gapahuken ved Oksberget er et fint turmål.

 

Isfiske er en en fin hobby for campingturistene.

Her er regulert for garnfiske med strenge regler.

Olav Kjøren har kjøpt fiskekort og i vår fikk han 170 aure med garn i Frilsjøen.

-Den største jeg har tatt var på 1,7 kilo - det hørte alle som var i nærheten, sier han og ler godt mens fiske-historiene kommer på løpende bånd.

Liz Andreassen forteller at de hadde vært og sett på mange andre campingplasser før de bestemte seg for å leie på Frilsjøen for fire år siden. -Dette er den fineste av alle. Her er alt vi trenger, og det beste av alt er nærheten til badeplassen bare noen meter unna.

 

IMG 0251

Leieboer fra Latvia på terrassen på den ene storhytta. 

Very good!

Latvieren på terrassen kan fortelle at han nettopp har kommet tilbake etter å ha fisket i Orkla på natta til utpå dagen. Han er ganske kry når han sier at han har tatt en tre-kilos laks nettopp. Dette er tredje gangen han leier hytte av Kjelfrid og Andreas på Frilsjøen Camping - very good! 

Denne hytta er forøvrig kjøpt fra Meldal IL og har stått nede på flata i Kløvstein. Ved bruk av trailer, traktor, henger med mer klarte de å få plassert den pent på en plass litt oppi bakken med nydelig utsikt mot Frilsjøen og Grefstadfjellet.

 

 

IMG 0252

Hytte nr.1

Egen brønn

Det er strenge regler for hvordan hyttene skal være og de er bygget i samråd med kommunen. Hytte nr. 1 er bygd i 1994. Det er den første hytta Andreas Kalstad satt opp etter skogryddinga. I likhet med de andre storhyttene som har kommet senere, har denne kjøkken, og baderom med toalett og dusj.

Frilsjøen Camping har egen vannforsyning. Det var Olav Kjøren som boret brønn her den gang hytta ble bygget.  (Se bilder innvendig i bildekarusell)

 

 

IMG 0248

Hytte nr. 3 har Kalstad lafta selv for 10 år siden. Den har to soverom med egen inngang nede. Stue og kjøkken i 2. etg. Her er også klosett og vask.

 

En hobby ved siden av arbeidet

-Det beste med å drive campingplass er at man treffer mange hyggelige folk, å være bonde kan jo være litt ensomt iblant, sier Andreas. Hverken han, eller Kjelfrid har lyst til å gi seg som verter for campingturister, de vil holde på så lenge helsa holder.

Ettersom ekteparet startet i det små, har de innarbeidet gode rutiner for drift av campingplassen etterhvert som den har vokst. Derfor er det naturlig å gjøre alle oppgavene selv. 

Kjelfrid har jobbet som lærer ved Meldal ungdomsskole og sier at det ble som en hobby ved siden av arbeidet.

-Man kan jo bli litt lei av og til, men så "går det seg teatt", sier Andreas.

-Så reiser vi jo mye på vinteren. I vinter hadde vi en fantastisk guidet tur til Vietnam hvor vi passerte flere klimasoner, sier Kjelfrid som allerede ser frem til nye eventyr til vinteren.

 

IMG 0249

Hytte nr. 4 sto her før campingplassen. Da den kom for salg, kjøpte de og restaurerte den. Her kommer snart et tysk ektepar som har bodde her i 17-18 år på rad. Da er de gjerne tre uker i slengen på sensommer/høst. De er interessert i fiske og bærplukking og fyrer gjerne med ved om nødvendig. -Hyttene leies ut helt året, så det går endel ved her, ja, sier Andreas. 

 

Frilsjøen Camping er medlem av meldal.no

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer