Du trenger ikke reise langt for å få gode konsertopplevelser.

 

Vokalgruppen Caritatis romjulskonsert i Meldal kirke 4.juledag, var en opplevelse.


29.12.2018 - Aud Inger Kalseth

Stemningen ble satt med det samme du satte dine ben innenfor kirkedøra. Ton Van Den Broek spilte fine melodier på sin harpe, og det er bare å nyte.

Selve konserten ble satt i gang av Petra Bjørkhaug og Åse Lo. I et flott og mektig samspill ga de oss "Mitt hjerte alltid vanker". Det ble spilt fra galleriet og konserten fortsatte med koret Olavs menn og Vokalgruppen Caritatis, akkompagnert av Johanne Bjørkhaug på orgel, også fra galleriet. 

Deretter var det Gretha Loe og Jørn Bjørnås sin tur på piano og saksofon. Det er uten tvil to flinke musikere som vet å finne musikk som passer øret.

Koret "Olavs menn" startet med, for meg, ett av høydepunktene i konserten. Mange flotte stemmer som har et stort spekter av volum, tok ut det meste i en lovsang. Den neste sangen var mer dempet og de avsluttet med "I midnattsolen" der de brukte hele spennvidden mellom dempet og full styrke.

Å høre Irene Snuruås med sin fine sopran og tydelige uttale av teksten er så flott. Johanne Bjørkhaug trakterte orgelet og sammen fylte de kirkerommet med bravour. En veldig god opplevelse.

Arrangøren Vokalgruppen Caritatis hadde selvsagt også egne sanger. For meg var "Når juleklokkene ringer" den beste opplevelsen, men alle sangene passet godt til stemmene og at de står nesten annenhver dame og mann, gjør det spesielt å høre på og sikkert innimellom en utfordring for sangerne. De har Oddrun Gisnås som dirigent.

Eminente Petra Bjørkhaug ga oss "Fantasi i G-dur". Hun viste til fulle hvorfor hun er Kantor i Nidarosdomen, og når hun tok ut max av kirkeorgelet, ble nesten kirka for lita.

Lars Eggen, som dirigerer Olavs menn, hadde noen solo-oppgaver. Hans baryton låter flott i kirkerommet, og han hadde også tatt fram litt humor og flørtet  med publikum. Koret var ikke dårligere og "lot" pianisten Johanne Bjørkhaug få hele sin oppmerksomhet i stedet for dirigenten, til hans tydelige frustrasjon. Et morsomt innslag.

Vi fikk høre nesten alle aktørene en gang til, og de leverte den ene gode opplevelsen etter den andre. Høydepunktet, og det var nok ment som det, var da begge korene med Irene Snuruås og Lars Eggen som solister, akkompagnert av Johanne Bjørkhaug på piano, ga oss Adams julsång (O`helga natt). Det var bare å nyte.

Kvelden ble avsluttet med at vi alle sang "Deilig er jorden", og så gikk vi hjem for å begynne å glede oss til neste års romjulskonsert. Takk Caritatis. 

Annonser


Medlemmer