Dugnadsarbeid på Våttån

Dugnadsgjengen på Våttån.

For tiden foregår det hektisk byggeaktivitet på Våttån. Ei ny hytte er under oppføring.


12.05.2018 - Helga Romundstad
Kategori: Kulturhistorie, dugnad

Det er Jørn Arild Drugli som er primus motor for prosjektet. - Vi har tenkt å sette opp ei lita hytte oppå Våttån, litt tilbaketrukket fra den gamle hytta. Dette blir ei hytte som skal være åpen for alle. Den blir åttekantet og med benker rundt ved veggene. Det blir et ildsted midt i hytta der det er mulighet for å tenne opp, forteller han.

Det er allerede fraktet opp mye av materialene til fundamenter og det som trengs for støping av plate. Denne uka ble den første skikkelige dugnaden utført på tomta til nybygget. Det ble boret forankringer, avrettet, forberedt tomt til utedoen. I tillegg er isolasjon under forskalinga på plass. Bunnramma på forskalinga er montert og fylt opp med singel. Og sist men ikke minst, ble det vafler, kake og kaffe. Foreløpig mangler lufterør for trekken i grua og forskalinga i ytterkant. Dette må bæres opp og kommer på søndag kveld. Armering må legges på plass og det skal føres rør utenpå kamstålene som stikker opp fra bakken. 

Tirsdag til uka er det planlagt støpedugnad. Den starter på ettermiddagen med gryterett på Våttån, slik at dugnadsdeltagerne slipper å lage mat hjemme. Det er også planlagt løfting med helikopter i løpet av noen dager. Da skal vegger, tak, utedo, som er ferdig bygget av Egil Nilsen og Olav Reinert Bergsrønning, og diverse materialer transporteres. - Vi trenger noen hjelpere for støping og ved transporten, så om noen har lyst til å bidra, så si i fra, sier Jørn Arlid.

På spørsmål om den nye hytta skal erstatte den gamle, svarer Jørn Arild: Den gamle hytta er selve monumentet på Våttån, og den skal stå som den gjør. Derfor prøver vi å sette den nye hytta litt ned i terrenget, slik at den ikke blir det store blikkfanget. Og så må vi prøve å sette i stand den gamle, så den blir bevart for ettertiden.

Elever i klassen vg2 byggteknikk ved Meldal videregående skole har deltatt i arbeidet. 

Vattan stuggu 2

Dugnadsprosjektet kan følges i en egen gruppe på Facebook.

 

Red.: HR


Medlemmer