En kveld med Meldal songlag byr på mange overraskelser.

 

Kveldens konsert "fra vogge til grav" bød på mange kjente og noen, for meg, ukjente sanger, og hele tiden dukket det opp spilloppmakere og andre aktører som bidro til å få myket opp lattermusklene. 


04.11.2018 - Aud Inger Kalseth

Dirigent Gunvor Hoset Lykkja, som også er en meget habil solist, åpnet kvelden med første vers av Per Sivles "Den fyrste song". Det satte standarden på en kveld som vekslet mellom alvor og skjemt og musikk i mange genre. Koret fortsatte med "Voggevise ved symaskina", solist Inger Ofstad, og et meget rocka arrangement av "bæ, bæ lille lam" og en fullsatt sal lot applausen runge.

Deretter ga de stafettpinnen til andre klasse ved Meldal barne- og ungdomsskole (Mbus). De startet med "jeg vil bygge meg en gård" og fortsatte med "Teddybjørnens vise". To sanger til hadde de øvd inn og jeg ble imponert over sanggleden og at alle sang av nesten full hals. Tror nok at Kristin Lindreitli Syrstad og Silje Grefstad Landrø har brukt noen timer på forberedelsene. Skulle gjerne ha lagt ut et bilde, men glemte å få tillatelse..

" Søstrene Bjørklund" (hovedbildet) med "Høyt over fjellet" , "Super Trouper", Torbjørn Strand som prøver å holde tempoet til Ingrid Mjøen når de skal danse shake, og "Wannabe" ga oss fart og humor før de plutselig kom med en tam versjon av "Fagert er landet". Det viste seg å være en spøk. Snart var de i gang med "Vals i tango", Bruremarsj og "Skilles Johanne".

Pausen var også godt regissert med kaffe og matservering, loddsalg og trekning. De var et eksempel til etterfølgelse og jeg rakk å kose meg med kaffe og gode rundstykker, skaffe sjåfør til matombringinga på Helsetunet og en trivelig prat.

Etter pausen fikk vi Tom Mathisen og Herodes Falsk, spilt av Gunnar Konradsen og Svein Rian, med "en fin dag", min favoritt "Gabriellas song" og "Bilde tån Ivers" med Stein Flatås og Torbjørn Strand som solister. 

Så fikk vi et knippe sanger som skulle bringe oss fra voksen til moden alder. Både utdeling av medisin og bruk av rullatorer kalte på lattermusklene før de markerte livets slutt med at Gunnvor H. Lykkja sang siste verset av den fyrste song med et enkelt tidsbilde på scenen.

I tillegg til før nevnte las Laila Fagerhaug Grut dikt av Astrid Krog Halse. Ole Johan Østhus og Sivert O. Husdal sørget for musikken. Jon Magnar Holm var på plass og sørget for lyd og lys med Jostein og Jonas som assistenter.

Åshild Sande ledet oss trygt igjennom kvelden.

Tusen takk til Meldal Songlag som har lagt ned mye arbeid for å gi oss en virkelig god opplevelse. 

Liste over resten av sangene: Om eg var ein rik mann frå Spelemann på taket

Jeg er min egen bestefar av Øystein Sunde

Te mi hembygd

I skyggen tå et tårn av Bjarne Aspås/Ronny Kjøsen

Tenner på musikk

 

Tekst og foto: Aud Inger

 

 

Annonser


Medlemmer