Endelig kunne fjorårets hovedgevinst i julekalenderen til meldal.no realiseres

Bente og Dutte klar for en helaften

Bente Bjørndal var den heldige vinner av en gavepakke fra "Trønderøl, Meldal", bestående av "ølbryggerkurs, ølsmaking og matservering" for inntil ti personer


10.11.2021 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Lag og foreninger, Mat, Julekalender, Hyggelig samvær

 

Sist lørdag tok hun med seg "gubben" og et knippe utvalgte venner på denne opplevelsen. 
De var åtte stykker som ankom "Meieristuggu"  og det var en spent gjeng som troppet opp. Ingen hadde på forhånd noen anelse om hva som ventet av mat eller hvilke øltyper de skulle få smake.

IMG 0576

Til venstre: Bente Bjørndal, Ingar Haugen, Inge Helgeton og Knut Nicolaisen. Til høyre: Bjørn Arild (Dutte) Andersen, MajBritt Engan Haugen, Anne Grete Helgeton og Ildrid Ustad

Etter en introduksjon i ølbryggingskunstens edle irrganger var det klart for å smake på resultatet. Det er tydeligvis nesten ingen grense for hva man kan bruke av smakstilsetninger i øl og deltakerne fikk teste flere forskjellig typer i løpet av kvelden.   

IMG 0546

Stig Kalstad serverer "Bringebærøl"

IMG 0567

Her er det antagelig en "Kneipa" (juisy IPA) Olav Ree kommer med

 

IMG 0555

Brage Syrstad disker opp med enda litt mer øl

Når det kommer til maten så ble nok både undertegnende og selskapet til Bente positivt overrasket for her var det snakk om virkelig proft opplegg.

Først ble det servert en forrett bestående av "Rugkjeks med røykalaks fra Dolmøy, creme fraice med dill og syltet rødløk". 

249844422 439512507589118 5803348830448110084 n T

Foto: Terje Sørløkk

Denne falt i smak hos alle rundt bordet og forsvant fort fra fatet.
Neste rett besto av noe de aller fleste nok er litt ukjent med, nemlig "tørrmodnet nyretapp". Litt beskrivelse av denne er kanskje på sin plass.  

-"Nyretapp eller slakterbiff som den også kalles, er en liten stykningsdel som sitter på undersiden av ryggbeinet hos storfe. På fransk heter den "onglet", og i engelsktalende land "hanger steak". 
Nyretappen ligger som en beskyttende muskel for nyrene. Den har grove muskelfibre, mye sener på skrå og er vanskeligere å håndtere enn et filetstykke. Men den har en fantastisk smak og er veldig saftig, vel og merke om kjøttstykket tilberedes riktig". 

Hos gjengen på "Meieristuggu" var det tydeligvis Terje Sørløkke som hadde spesialisert seg på denne retten. Den var lett forhåndsstekt før den ble akevittflambert ved bordet og servert på en seng av ruccolasalat.

IMG 0575

 

 IMG 0580

 IMG 0573

Men det var ikke slutt på med dette, enda flere retter sto på menyen. Undertegnede forlot for øvrig selskapet etter andre servering sånn at de fikk være i fred for fotografering og bare nyte resten uten forstyrrelser.

Etter "Nyretappen" kom det to sorter pizza på bordet, en med fire forskjellige ostetyper og en med italiensk peppersalami men det var ikke slutt med det heller. Nei da, sannelig  disket de så opp med pinnekjøtt og rotmos, fulgt av årets juleøl. Og tro det eller ei, det ble nattmat også, men da måtte de nøye seg med pølse med brød forteller Terje Sørløkk med et smil.

IMG 0570

Service og servering i topp klasse

Ja, var ikke denne gjengen mett etter lørdagens servering så vet ikke vi. Bente og hele resten av selskapet var i allefall strålende fornøyd etterpå, alle storkoste seg hele kvelden og fikk ikke fullrost maten, ølet og vertskapet nok forteller Bente. En helt super gevinst med andre ord. Så vidt vi kunne bedømme så tror vi det var ganske så hyggelig for de som sto bak arrangementet også.

meldal.no vil også benytte anledningen til nok en gang takke "Trønderøl Meldal" for en super hovedgevinst i fjorårets julekalender.

Her er en titt bak kulissene hvor den største jobben gjøres.

IMG 0530

Fra venstre: Veronica Løkås, Pål Knutsen, Stig Kalstad og Olav Ree

 

 Det er mange flere bilder å se hvis du klikker på billedstripa øverst.

 

Red:RS

 

 

Annonser


Medlemmer