Et vellykket parforhold

 

Meldal Songlag og Jo Sverre er som hånd i hanske.


08.05.2023 - Aud Inger Kalseth

Vårkonserten på Storås svarte til forventningene som hadde bygd seg opp over tid. Meldal Songlag kan kunsten å overraske og Jo Sverre har en betydelig vennegjeng i området. Alt fra 30-åringer til 80-åringer var kommet for å oppleve ham.
Gunvor Hoset Lykkja, som er dirigenten til Meldal Songlag, hadde også oppgaven som konferansier. Den oppgaven løste hun på en utmerket måte og fikk både songlaget og publikum med seg på noen latterkuler. Noen av historiene hun delte med oss, velger jeg å ta med en klype salt, men moro var det.
Som dirigent fikk hun songlaget til å yte sitt beste. Ofte har jeg opplevd at guttegjengen på bakerste rekke har markert seg godt. Nå tror jeg de må skjerpe seg, for jentene har tydeligvis bestemt seg for å synge av full røst, og da ble gutta litt borte. Det var en fryd å oppleve trøkket og gleden de viste når de sang.
Repertoaret var variert, men godt satt sammen. Det meste var kjente norske viser og sanger, og arrangementene passet svært godt til selvtiliten og trøkket som songlaget hadde. Forhåpentlig vis har de tenkt å fortsette å bruke stemmene sine på denne måten.
Så fikk de selskap av Jo Sverre og gitarist Bendik Brevik. Jo Sverres låt «Luftslott «, som fellesnummer, var en opplevelse. Sølvi Dons Tronvoll Uv på piano skal også ha sin del av æren for den fine samklangen
Etterpå forsvant songlaget og Jo Sverre og Bendik fikk råde grunnen alene ei stund. De vartet opp med mer og mindre kjente låter fra Jo Sverres repertoar, og publikum ga tydelig uttrykk for at de likte det de hørte. De to gitarene ga et nydelig lydbilde og det var greit å høre de fine tekstene som Jo Sverre har skrevet.
Meldal Songlag entret scenen igjen og nå fikk vi høre «Dekksguten» av Åge Aleksandersen med Stein Flatås som solist. Den oppgaven løste han godt, liksom han løste lyd og lys oppgaven. Songlaget er fullt av medlemmer som kan gjøre flere ting, og de løser alle oppgaver selv.
«Fix you» av Cold play var eneste nummer på engelsk før de sammen med Jo Sverre gikk over til Rindaling. «Ka om» var et felles nummer hvor publikum også ble invitert til å synge med på refrenget.
Stående applaus ga oss ekstranummeret «Ostoppele».
Takk for en fin kveld.
Liste:
Snart gryr en dag                       Tryggve Hoff
Vår beste dag                             Erik Bye
Alle så nær som a Ingebjørg      Alf Prøysen
Luftslott                                      Jo Sverre
Mykju stær                                 Jo Sverre
Ild & anarki                                 Jo Sverre
Vækk me opp                            Jo Sverre
Dåggåjn så aljder kom              Jo Sverre
Nå ækte                                    Jo Sverre
Sommå ka så sjer                     Jo Sverre
Dekksguten                                Åge Aleksandersen
Fix you                                       Coldplay
Ka om                                        Jo Sverre
Ostoppele                                  Jo Sverre

 

Tekst: Aud Inger

Foto: Eli Anne og Aud Inger

Annonser


Medlemmer