Fengende høstkonsert med Løkken Musikkorps.

 

Det var flere av oss som er enige i at vi er stolte over å ha Løkken Musikkorps. Vi krysser fingre for at rekrutteringen tar seg opp igjen.


06.11.2023 - Aud Inger Kalseth

Bjarne blåste i lur, og dermed var de i gang.
Kveldens første nummer fikk nesten taket til å løfte seg. Med en imponerende presisjon leverer de sterk musikk. Så gikk de over til et roligere, men nydelig stykke musikk.
Korpsets faste dirigent siden 2011, Stian Rødskjær, beskrives av korpsmedlemmene som utholdende og tålmodig, men han har nok flere egenskaper. Sannsynligvis er han en flink pedagog og han er en lidenskapelig dirigent. P.t. dirigerer han seks forskjellige korps.
Repertoaret var variert, men alle numrene var nydelige på sin måte selv om tonebildet var forskjellig. «Showdown for band» med Jørn Bjørnås som solist på saksofon og Egil Storbekkens ”Fjelltrallen” med Pia Cathrine Åsmul Thomassen som solist på fløyte, skapte begge flotte tonebilder.
Kveldens «rosin i pølsa» var kanskje uroppførelsen av Løkken Musikkorps-marsj. Heidi Snuruås sin samboer, Jakob Welser, har en komponistvenn i Tyskland som heter Michael Kuhn. Han har på oppfordring fra Jakob skrevet en marsj til Løkken Musikkorps. Jeg håper de kommer til å bruke den mange ganger.
Brynjar Einum var kveldens konferansier og stilte i spelfrakk og fortalte fra sin tid som leder i Meldal skolekorps og korpsturen til Scarborough under utbruddet av Munn- og klovsyke i England. Det var både tap av pass og overbooket fly som satte grå hår i hodet på reiselederne.
Noen av korpsmusikerne er dedikerte til korpsmusikk. I kveld fikk vi høre en utvidet kvintett (sju) under ledelse av Heidi Snuruås som ga oss tre numre, en svensk visemelodi, en tsjekkisk polka og en tysk gruvemelodi, Steigenmarsj.
Nå var det klart for kaffepause med loddsalg. Et gedigent bord med påsmurt og kaker ventet i foajeen og loddselgerne gikk fra bord til bord i storsalen. Gevinstene var gitt av handelsstanden (alle kolonialbutikkene), Meldal frisørsalong og Ritas frisørsalong, og O.M.Grefstad og Svinsaas auto. I tillegg hadde LW entreprenør og Brandås transport støttet arrangementet. Vi hygget oss med en prat med kjente før Bjarne blåste i luren som tegn på at det var klart for mer korpsmusikk.
De fortsatte som før pausen med variert musikk og «Elsas Procession to the cathedral» av Richard Wagner var et intenst stykke der dirigenten dro siste pust ut av musikerne og fikk dem til å gi alt. Dirigenten selv var andpusten da de avsluttet.
Løkken musikkorps mangler fast mann på slagverk, så dirigenten tar den jobben også når det trengs.
I løpet av kvelden kastet jeg flere blikk mot taket for å se om det løftet seg. Brynjar sa det var lurt å slå av høreapparatene, og det tror jeg han hadde rett i.
Mange av kveldens stykker var nye for korpset, og de tåler godt å brukes flere ganger. Takk for en flott kveld.
Spilliste for Løkken Musikkorps:
Invicta James Swearingen
Yellow mountains Jakob de Haan
Showdown for band Gilbert Tinner
Fjelltrallen Egil Storbekken
Løkken Musikkorps-marsj Michael Kuhn
Bruremarsj fra Lødingen Idar Torskangerpoll
Høstvise Christian Hartmann
Elsa`s Procession to the cathedral Richard Wagner
Viva Jack Wilds
Norrlandsfärger Victor Widqvist

Annonser


Medlemmer