Flott utsikt fra Gråfjellet

Utsikt til Blåhø, Falkfangerhøa og Svarthetta fra toppvarden på Gråfjellet.

Du trenger ikke alltid bestige de høyeste toppene for å få god utsikt mot fjellene i Trollheimen. 


25.07.2018 - Helga Romundstad
Kategori: Friluftsliv, Tur i fjell og mark

Gråfjellet er et eksempel på en topp som de aller fleste turvante kan bestige og som gir fin utsikt mot andre fjell i vakre Trollheimen. 

Ei turvenninne og undertegnede tok turen til Nerskogen i juni i år. Vi valgte å starte fra parkeringa i Heldalen. Derfra fulgte vi merket turiststi mot Jøldalshytta som følger seterveien det første strekket.

Grafjellet 15

Setrene i Heldalen.

Ved Storbekken, rett før stien møter en annen motgående sti fra Jøldalshytta, tok vi av mot sørvest og gikk ryggen av Gråfjellet opp til toppen.

Med sine 1243 meter over havet ruver Gråfjellet ikke så stort i området og det er lett terreng å gå i for å bestige toppen. Belønningen i form av utsikt utover Trollheimen er derfor overraskende god. I sørvest ser du Blåhø og Falkfangerhøa. Vestover ruver Svarthetta med Skrikhøa foran seg og mot nordvest kan du nyte synet av Snota og alle de tre toppene til Trollhetta.

Grafjellet 6

Skrikhøa, Svarthetta, Snota og Trollhetta ses fra toppen av Gråfjellet. Skimter også såvidt Geithetta.

Grafjellet 8

Toppvarden på Gråfjellet.

Etter signering i turboka og utallige bildetakninger, vente vi nesen hjemover. På returen valgte en annen rute og gikk østover mot Grønlihamran og Pikfjellet hvor vi etter hvert møtte stien som går mellom Pikfjellet og parkeringen.

Turen i disse vakre omgivelsene og det lettgåtte terrenget, tok omtrent fire timer, inkludert pauser.  Vi var begge enige om at dette var en fin måte å tilbringe en søndag på og anbefaler andre til å oppsøke området og eventuelt bestige fjellet. Gråfjellet kan også lett bestiges på ski og også med startpunkt fra Jøldalen.

 

God tur!

 

Foto: Anne Helene Lein og Helga Romundstad

Tekst: Helga Romundstad

 

Annonser


Medlemmer