Flotte blomsterenger langs Ressveien og Grutaveien

"Blomstereng - ingen kantslått" har Hampus skrevet på skiltet som står i veikanten

Norske markblomster dominerer blomsterengene på strekningen.


17.07.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Friluftsliv

 

IMG 4823

Hampus håper på å få mange beboere i insekthotellet han har laget med hjelp av pappa Rune

-Jeg elsker blomster, var det første Hampus sa da han oppdaget at vi viste interesse for skiltet i den vakre blomsterenga langs Grutaveien på Rennsbusida. -Jeg plukker blomster hver dag og har med inn.

Han forklarer at skiltet er satt opp for å bevare de vakre markblomstene som vokser ved veien. -I fjor ble skiltet vårt kjørt ned av de som driver med kantslått, men nå ser det ut til at det får stå.

Pappa Rune kan fortelle at også naboen borti gata har satt opp et lignende skilt for å bevare blomstene der de bor.

Rune er svært bekymret for utviklingen med at markblomstene og insekter er i ferd med å bli borte i hele Norge på grunn av at mennesker ikke ser skjønnheten og verdien i å ta vare på dem. Han ønsker at de som slår langs veiene, ikke skal slå for tidlig, men la blomstene få stå i blomst. Det gresset han selv slår rundt huset gir han til hestene i nabolaget. Da får de en fin mix med forskjellige blomster.

Rune og Hampus bor i et av de siste trehusene med egen hage i Gamlebyen i Oslo. Men de reiser så ofte de kan til sitt paradis i vakre omgivelser med "villmarka" rett ved i Rennebu. Da kjører de ofte omveier for å få sett mer Norsk natur.

Hampus forteller at det er det veldig mye å finne på her. -Jeg har laget hus til biene, sier han og løper til sommerboligen for å hente to bokser som er fylt med kvister og gir en trygg plass for insekter å bo og legge egg. -Så har jeg laget en fin plass hvor snegler trives, og der kommer det i tillegg alt mulig rart, sier han entusiastisk. 

Den gamle låven på eiendommen, er i seg selv et insekthotell hvor gjestene stort sett får holde på i fred. Men én gang så Rune seg nødt til å fjerne et vepsebol for å få ro. Ellers lever de i pakt med naturen så godt det lar seg gjøre når de forlater Oslo. I år har de pløyd fem potetåkre. I fjor hadde de egne poteter hele vinteren. Så blir det noen fjellturer med kamera i veska og sykkeltur til Å-bua for å handle mat. 

 

 

fullsizeoutput 62d7

Blomsterenger langs veiene er et vakkert skue som de fleste mennesker gleder seg over å se. 

 

fullsizeoutput 62d8

Gode minner skapes med blomster plukket av barnehånd.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Borgny S. Elshaug har funnet navnet på noen av blomstene på bildene i bildekarusell.

De fleste blomstene på strekningen er avfotografert. Kan nevne at kun ett område på ca. 2x2 meter med lupin i blomst ble observert på strekningen 16.07.2019

Annonser


Medlemmer