Friluftsgudstjeneste med kirkekaffe er en trivelig opplevelse.

 


Og når det er barnedåp med bunadskledde dåpsgjester blir det ekstra fint. Håper Ebbe Drugli Indergård en gang senere i livet tar turen til Nyplassen og ser hvor han ble døpt.


29.06.2024 - Aud Inger Kalseth

Bare lyden av Svorka og dessverre litt vind høres når presten Lars Birger Aadland ønsker velkommen til Gudstjeneste. Organist er Luca Cubrillo og han får vakre salmetoner ut av el-orgelet så lenge agregatet går. Men agregatet er litt lunefullt. Selv om det gikk fire timer i strekk frammi bygda, så tar det seg noen pauser rett som det er. Men både presten og organisten tar det med fatning, Aadland hever stemmen noen hakk til Joar Lyngen starter agregatet med et smell.
Takket være en forholdsvis stor forsamling, lyder salmesangen ut over den historiske plassen. Noen kjente og kjære og noen nye som blir litt famlende.
Presten følger liturgien men prekenen er passelig lang i den litt sure vinden. Derfor tror jeg alle setter pris på varm kaffe og et kakestykke etterpå. Folk tar seg god tid til en prat, og presten kjenner halve dåpsfølget og benytter sjansen til å mimre litt om konfirmantforberedelser osv.
Den nåværende eieren av plassen, Elin Sagvold, stiller velvillig opp og stiller stuggu til disposisjon og finner fram benker og korset som blir lagret på låven. For 19 år siden var det hun som hadde barnedåp for tvillingene sine.
Jorid og Odd Svinsaas har mange år sammenhengende i kaffekomiteen, og undertegnede mer sporadisk de siste årene.
Det er menighetsrådet sammen med Meldal Historielag som samarbeider om gudstjenesten og kirketjener Heidi Snuruås er en god samarbeidspartner.
Da kirkekaffen var fortært og folket dratt kom solen og ryddegjengen fikk en fin stund i solveggen.

Annonser


Medlemmer