Gikk med overskudd på 400.000 kroner

Fin kake med stevnelogo designet av trener Karen Gjervan Rise

Og fredag, 22. mars tok styret i Meldal IL på seg spanderbuksene og inviterte til skalkfest for dugnadsfolket.

 


27.03.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Sport, Lag og foreninger, dugnad

Gjestene ble høytidelig ønsket velkommen med velkomstdrinker i stettglass i 2. etasje i Meldal samfunnshus.

Der man fikk mingle i kommunestyresalen hvor bilder fra fjorårets barnekretsturnstevne rullet på stort lerret. I kantina var bordene fint dekket med suppetallerkener for Kristin Øverlands spesialoppskrift på tomatsuppe. Ingrid Voll og Olaug Muan var med på kjøkkenet og hjalp til med med serveringen.

 

fullsizeoutput 5588

Her er det leder i Meldal IL som forsyner seg av de flotte kakene 

Leder i Meldal IL, Arne Berg holdt en fin takketale til de frivillige og sammenlignet barnekretsturnstevnet 2018 med en maskin der alle delene har sin funksjon og er like viktige. Han orienterte også om den økonomiske situasjonen etter turnstevnet.

Kort fortalt, så har Meldal IL tjent 400.000 kroner på å arrangere et stevne som tok imot rundt 900 deltakere hvor en stor del ble innlosjert blant annet på Meldal barne- og ungdomsskole og Meldal samfunnshus.

Berg var ikke snauere enn at han sendte stafettpinnen videre til tidligere leder, som også er forkjemper for basishall i Meldal, Stig Kalstad:

- Om ti år er Stig leder for idrettslaget og tar på seg oppdraget med å være arrangør av barnekretsturnstevnet igjen! Hvilket svar han gav vites ikke, da det forsvant i munter mumling blant de andre rundt bordene.

Én ting er alle dog enige om: Det var et fantastisk flott stevne, hvor værgudene spilte på lag med arrangøren som kun fikk skryt fra gjestene fra begynnelse til slutt.

Som Berg sa: -Jeg satt på stevnekontoret og ventet på at den første klagen skulle komme. Men den kom aldri.

Skalkesten ble avsluttet med fremvisning av en film fra turnstevnet. Filmen var laget av Harald Kvam.  

 

IMG 2954

Kristin Øverland, Olaug Muan og Ingrid Voll hadde laget nok suppe, men håpet på at alt skulle bli oppspist. "Vi er lei av rester" sa Ingrid da hun bar inn serveringsfat etter serveringsfat.

Kristin Øverland og resten av kjøkkengjengen skal ha mye av æren for et vellykket stevne. De laget maten fra bunn, noe som også bidro sterkt til overskuddet.

“Kristins tomatsuppe” er med millimeterpresisjon komponert med tanke på de 900 turnere og ledere som deltok på barnekretsturnstevnet på Kølmoen i juni 2018.

-Jeg hadde prøvekjøkken med mål og vekt for å finne mengden til 900 porsjoner, sier Kristin Øverland som også komponerte oppskriften på biffgryta som ble servert på festmiddagen for turnerne med ledere. 

Rundstykkene som ble servert fredag, var ekte “skalker” fra stevnet som kjøkkenpersonalet gjorde sitt beste for å bli kvitt. Det ble et nydelig måltid for de cirka 40 personene som var møtt opp. 

 

Kristins tomatsuppe til 10 personer

60 gr margarin

60 gr mel

1 fedd hvitløk

½ kepaløk

3 ss buljongpulver (brukte kjøttkraft på turnstevnet)

1 stor ts pizzakrydder

1,8 liter vann

2 dl fløte

200 gr tomatpurè

½ ts pepper

½ ts salt

4 ss sukker

150 gr pastaskruer/pastarør

550 gr kjøttboller

 

Smelt margarin og fres presset hvitløk i.

Ha i pizzakrydder og  finhakket løk og stek til blank løk..

Ha i mel.

Løs buljongen opp i vann.

Spe med buljongvann. Pass på så det ikke blir klumper, litt vann om gangen og la det koke opp mellom hver gang du har i vann. 

Ha i tomatpurè samt sukker, salt og pepper.

Ha i fløte. 

La det koke opp, gjerne la det koke til løken er kokt inn.

Ha i pasta og kjøttboller.

La det hele trekke sammen.

 

Serveres med brød og smør.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer