Opptur i lokal motorsport

Trivelige mekkekvelder på Nordgard Hove i Meldal.

- Jeg synes det er veldig trivelig at motorsporten har en god utvikling for tida, sier motorsport-veteranen Borger Strand. Nå gleder han seg til Wallenbergløpet i juli og NMK Orklas jubileumsløp i september på Wallenberg Arena.


25.06.2024 - Tekst: Marit Mjøen Foto: Rita Smedplass
Kategori: Nyheter

Men før løpene er det stor aktivitet på Nordgard Hove der Rune og Siri Hove Rudland stiller lokale til disposisjon for mekking av ny løpsbil.

NMK Orkla 1 nett

Fv. foran: Endre Sørlie fra Storås 31 år, Mali Fremo Skårild fra Hølonda 15 år, Arnt Johnny Sølberg Flisen fra Hølonda 14 år og Ida Therese Aalenli Moen fra Hølonda 13 år. Bak fra venstre: Knut Arvid Ustad fra Bjørnli 54 år, Bjørnar Moen fra Hølonda 48 år, Torkel Rudland, Meldal 19 år, Rune Rudland, Meldal 50 år, Kristian Gustafson, Fannrem 32 år, Inger Flisen, Hølonda, søster og tilskuer, Borger Strand, Orkanger 71 år, Hilde Sølberg Flisen, Hølonda, mor og tilskuer, Anja Moen, Hølonda, mor og tilskuer.

MEKKEKVELDER

- Ettersom jeg har en sønn som er aktiv i motorsportmiljøet og en sønn som aspirerer og synes ventetiden til han kan delta går veldig langsomt, er det naturlig å stille opp, sier Rune Rudland. - Både unge og voksne samles på Hove en gang i uka, og hit kommer medlemmer i alle aldre – også veteranen Borger Strand. Målet er at bilcrossbilen skal være startklar til Wallenbergløpet 13.juli. Og finishen blir å male bilen i klubbfargene blå og hvit.

- Ennå er det ikke klart hvem som skal kjøre nybilen på jomfruturen. Vi får se, sier styreleder i NMK Orkla, Arnt Kjetil Morken, hemmelighetsfull. Ombyggginga av bilcrossbilen er sponset av Meldal Ungdomsråd og Varigfondet.

VETERAN

71 år gamle Borger Strand er ennå ikke spurt, men veteranen har i alle fall vært interessert i bil og motor helt fra ungdomsåra, så han er kvalifisert! Han husker godt at debuten med bil var at han tok farens bil og kjørte – noe ulovlig - utover «Burmaveien» (dagens Langenglia) sammen med kompisen Bjørn Rindal. Nå gjør han en innsats som inspirator for de unge i NMK Orkla – og oppfordrer til lovlig kjøring! - samtidig som han er styremedlem.

- Jeg har vært med i motorsporten helt siden vi var Orkla Motorklubb på 1960-tallet. Nå er det NMK Orkla. Selv om sporten har endret seg, er det like trivelig å være med. I dag kan ungdommene være med å kjøre konkurranse fra det året de fyller 14 år, og i crosscart fra de er 5-6 år. Dermed er motorsport blitt et svært viktig alternativ for de som ikke vil være med på fotball, handball eller ski, sier Strand.

JUBILEUMSÅR

- Innsatsen til Borger Strand og Ola Johansen i alle år, og spesielt da vi restartet og etter hvert ble NMK Orkla, er helt uvurderlig, sier Morken. I år feirer NMK Orkla 90 år.

– Rekrutteringa går veldig bra. Vi merker at gamle medlemmer kommer tilbake, nye kommer til og spesielt artig at ungdommene blir med. Det skal bli artig å invitere til 2-dagers jubileumsløp 21.-22. september. Jubileumsfeiringa vil fortsette i 2025, for da regner vi med å ha klart nytt klubbhus på Wallenberg Arena. Vi har skaffet en brakkerigg som vil vær klar neste vår med klubbrom, møterom og spillrom med motorsport-simulator. 

 

Red: MM

Foto:RS

Annonser


Medlemmer