Gratulerer med ny kulturscene Meldal!

Artistene mottok stående applaus fra et fornøyd publikum etter forestillingen

Søndag var en stor dag for kulturlivet i Meldal.

 


28.01.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, Nyheter

Meldal kulturråd hadde sammen med kommunen laget et flott åpningsshow med lokale aktører - og Are Hembre hadde reist helt fra Stjørdal for å avslutte en strålende forestilling med tre sanger. Med seg hadde han Trond Hustad på piano.

Ordfører Are Hilstad åpnet showet og sa blant annet at dette blir siste gang han er på åpning av kommunalt bygg som ordfører i Meldal.

Kulturskolen, Løkken Musikkorps, Nå-Kor og Meldal Songlag fikk æren av å sette standarden i første akt. - Og lista ble lagt høyt, noe aktørene i andre akt tangerte utmerket.

Meldal skolekorps stilte med aspiranter og messing/slagverksgruppe, Vokalgruppen Caritatis sang tre sanger, dansegruppa 5.-7. trinn ved Meldal kulturskole sjarmerte publikum i senk med sitt heftige dansenummer og Bergmannsteateret viste noen utdrag med både sang og dialog fra forestillingen "Ut av bergets djupe rom".

Og da avslutningsnummeret med selveste Are Hembre med musikalsk samarbeidspartner Trond Hustad ble annonsert, ga Ove Snuruås noen nervepirrende sekunder da han proklamerte at ingen hadde sett "stjernene" og "leteaksjon" ble iverksatt.

Hembre og Hustad var like rundt hjørnet og entret scenen til stor applaus. For undertegnede ble det en storslagen opplevelse å høre Are Hembre "live" for første gang - og det i vårt nye lokale som viste seg å ha en god akustikk, flott scenebelysning og ikke minst god utsikt til scenen fra behagelige stoler med høy rygg. De avsluttet med sangen som følger Hembre overalt hvor han reiser: "I skyggen tå et tårn".

 

fullsizeoutput 5024

Are Hembre og Trond Hustad

Are Hembre syns det var veldig stas å komme hjem til Løkken for å bli med på åpning av den nye kulturscenen. -Jeg er imponert, nå har vi enda en flott kulturarena og får jeg enda en unnskyldning til å komme hit.

 

IMG 2093

Ordfører, rådmann, og kveldens konferansier med fler, oppsummerer åpningsshowets første akt over en kopp kaffe og kake i pausen.

 

"The devil's in the details"

Ordfører Are Hilstad, rådmann Petter Lindseth, konferansier Ove Snuruås og alle andre, feiret med kake og kaffe i pausen. Mange kom til bordet for å gratulere og Ove Snuruås kunne fortelle at vi lå en halvtime etter skjema. -Det er veldig uforutsigbart med så mange som skal på scenen fortløpende, sier han. "The devil's in the details", svarer han Hilstad som sier at arrangementet var veldig godt planlagt. Are Hilstad og Petter Lindseth ble enige om å ta på seg skylden for forsinkelsen. Om publikum merket noe til dette vites ikke, men vi fikk jo omtrent én time ekstra med gode opplevelser.

 

fullsizeoutput 5029

Venninnene Mildrid Nesheim og Marie Gorseth har funnet plassene sine etter pausen.

På vei tilbake etter pausen møtte jeg to svært blide damer i trappa. Det var Mildrid Nesheim som kunne fortelle at hennes venninne og tidligere nabo, var den eldste blant publikum med sine 98 år. Ja, jeg er født i 1920, smilte Marie Gorseth bredt.

Marie bor på Løvbytunet og sier at hun er den eneste som "fær og farter overalt". -Skal du nu ut å farte igjen?" bruker de å si når jeg er på tur ut. Jeg liker å delta på det som skjer, sier hun. Og det er ikke rart om at hun holder seg i form når hun tar trappa selv om det er tilbud om heis. Men stokken er god å støtte seg på.

Marie har brukt Idrettsbygget flittig tidligere og har svømt mye i bassenget. -Nå har det blitt så fint her, akustikken og utsikten er god. Og så mange flinke artister. Så er alle sammen så snille her. 

 

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer