Gründercamp resulterte i gode forslag til løsninger for fremtidens samfunn

 

8.klasse ved Meldal barne- og ungdomsskole fikk presentert problemstillinger fra Hamos, Simpro og Meldal folkebibliotek i en to-dagers gründercamp på skolen.


08.06.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Skole og utdanning

Uten å ha besøkt noen av bedriftene/oppdragsgiverne på forhånd, viste de fram resultatet etter to dagers arbeid for dommere og foreldre torsdag kveld. 

Dommerpanelet som var representanter fra Hamos, Simpro, Ungt Entreprenørskap, kommunen og Orkla Sparebank, sa at de hadde en vanskelig oppgave med å kåre en vinner, da alle de fem gruppene hadde jobbet godt med oppgavene sine. 

 

IMG 1140

 Her ser vi elevene illustrere hvordan de ser for seg forskjellige løsninger for avfallssortering.

Etter en helhetlig vurdering av dommerpanelet, var det gruppe 4 som ble kåret til vinner. De hadde oppgaven fra Hamos som handlet om søppelsortering,

Begrunnelsen var at gruppa hadde jobbet godt med oppgaven og alle i gruppa bidro. De hadde laget en fin presentasjon med video og intervju med rektor og ansatte ved skolen. Det mest imponerende var at de hadde klart å løse et "problem" i skolens kantine. Nemlig at sorteringsdunkene som var der, nå er fjernet og alt avfall går i samme dunk. Dette ser det nå ut til at det blir en forandring på. De hadde også en smart løsning på hvordan få folk til å putte søppel i rett dunk; med en knapp til å trykke på for å åpne luka vil man måtte tenke gjennom hva man kaster hvor.

En viktig opplysning fikk vi med på kjøpet: - Isopor er det værste som kan havne i naturen

 

 IMG 1145

 Her viser gruppe 5 hvordan de ser for seg arbeidsplassen Simpro, med gode teknologiske løsninger. 

Gruppe 5 kom på en god andreplass med sine smarte løsninger for teknologibedriften Simpro. Løsninger med fingerscanning, touchscreen, helautomatisk varemottak og sikkerhet var nøye gjennomtenkt. De foreslo også et totalforbud mot bruk av engangsservice i bedriften. 

 

34471432 10209187384521154 2795353076322533376 n

Disse modellene med bevegelige deler imponerte dommerne. Foto: Marit Foss Sundseth

 34600338 10209187402121594 4265350451362267136 n

Dommerne likte modellen av ungdomsrommet i nybiblioteket og mente det var fullt gjennomførbart.  Foto: Marit Foss Sundseth

 

Daglig leder i Simpro Erik Dragset samarbeider kontinuerlig med skolene i distriktet og har nok en gang latt seg imponere over kreativiteten til elevene og deres evne til å finne praktiske løsninger.

Han sier at samarbeidet er viktig for at elevene skal få et rett inntrykk av hvordan bedrifter fungerer. Dette gjør dem bedre rustet til arbeidslivet etter endt skolegang. 

Representanten fra Hamos sier at det er svært viktig med holdningsskapende arbeid allerede i barneskolen om man skal få bukt med all søppel som havner i naturen. De har også noe de kaller Hamos-skolen som retter seg mot 4. klasse. Og her vil Meldal barneskole bli med etterhvert. Det er en tankevekker at kun 35 prosent av alt avfall i Norge blir kildesortert. Målet er å komme opp på 65 prosent av alt avfallet.  

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer