Guren Hagen ga publikum nesten alt de ventet på.

 

Sigurd etterlyste sangen om trollgubben Lurvelegg, men den kunne han ikke og utfordret Sigurd til å synge den. Noe han gjorde.


13.04.2018 - Aud Inger Kalseth
Kategori: Kultur

I en travel bunadsperiode er jeg ikke så ofte på nett, og hadde derfor ikke fått med meg at det var konsert med Guren Hagen på biblioteket onsdag kveld. Men hva har man døtre til om man ikke kan få dele kulturelle opplevelser sammen med dem? Så når den ene røpet at hun tenkte seg på konsert, var det bare å henge seg på.

Publikum fylte etter hvert alle utsatte stoler og noen ekstra måtte til, før Guren Hagen kom på banen. Han trodde nok undertegnede tok bilder for egen del og gjorde ablegøyer for "Se og Hør" som han sa. Men vi fikk gjort han oppmerksom på at meldal.no er en seriøs aktør!

Mer og mindre kjente viser fra Vidar Sandbecks hand ble servert oss sammen med historier av forskjellig slag. Noen var fra møter med Vidar Sandbeck og noen fra andre opplevelser. "Blådressen", "Pengegaloppen", "bildilla" og Dakota-Kalle var Sandbecks sine og "Det store i det små" var Guren Hagens hyllest til Alf Prøysen. Men han ville gjerne dedikere den til Vida Sandbeck også.

Det ble en veldig trivelig time med allsang og Guren Hagen som absolutt er verdt å høre på. Han har en behagelig stemme som sammen med gitaren hans gir gode vibber både til ører og andre sanser. Jeg skal bli flinkere til å passe på når Marit inviterer, for dette ga mersmak.

Tekst og bilder: Aud Inger


Medlemmer