Har du satt av helga 1. - 3. juni?

Lille Solveig på fanget til pappa Arne Berg (leder MIL) og Oddlaug Holte (leder for turngruppa)

Den første helga i juni blir det nemlig Barnekretsturnstevne og folkefest med 800 barn på Kølmoen


21.03.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Sport, Lag og foreninger

Rundt 800 turnere med ca. 100 ledere ventes til årets store happening for unge turnere i kretsen.

Leder for Meldal IL (MIL), Arne Berg sier at dette kommer til å bli det største arrangementet siden forrige barnekretsturnstevne i forbindelse med 100-årsjubileet for 20 år siden. -Sannsynligvis blir det også minst 20 år til neste gang vi kommer til å ha et arrangement på denne størrelsen som kun kan sammenlignes dansefestivalen på Storås i antall besøkende.

Frivillige/næringslivet

“Det forventes at alle turnhjem stiller med minst én frivillig noen timer i løpet av selve stevnet, så håper vi at andre som ønsker å bidra til folkefesten melder seg”. (Stevneleder Oddlaug Hoston”)

Arne Berg og leder i Meldal Gymnastikk- og Turngruppe, Oddlaug Hoston frir nå til innbyggerne og ber alle som har mulighet den helga, til å melde seg slik at de unge turnerne med ledere skal få en god opplevelse i Meldal. Gjestene begynner å komme fredag kveld, og reiser søndag ettermiddag.

Sannsynligvis vil det bli behov for over 200 frivillige til å ta seg av alt fra parkering til nattevakt der barna skal sove.

Matkomiteen er allerede godt i gang med planlegging av meny og har bakt nesten uanstendige mengder med brød. Og den gjengen har lagt lista høyt og tilbyr kun mat som er laget fra bunnen.

Arne og Oddlaug håper også på et godt samarbeid med næringslivet og lover at alt som er mulig å skaffe lokalt, vil bli handlet i lokale butikker.

-Vi ønsker kortreist mat, og mange frivillige trengs til å smøre og servere hele helga, sier de.

Stevnet

-5. april går fristen ut for påmelding til stevnet, så i løpet av april vil vi kunne si akkurat hvor mange frivillige de trenger på de forskjellige plassene, sier Oddlaug Hoston som tar imot henvendelser på oddlaugholte@gmail.com

Hele turnstevnet vil bli gjennomført utendørs på Kølmoen, men dersom været ikke slår til vil stevnet på søndag flyttes til Meldalsbanken Arena på Storås. 

Arne og Oddlaug er enige om, og håper et slikt stevne kan være et springbrett mot basishall i Meldal. Dette er en drøm som mange innen idretten har for både egne utøvere og lokalbefolkningen generelt.

Hoston sier at turnerne i Meldal selv har erfart nivåheving etter å ha trent regelmessig i basishallen på Orkanger. Her er alt tilrettelagt for større utfordringer i tillegg til at man slipper å bruke verdifull tid på rigging av utstyr.

 

bkts logo

 

Logoen til årets barnekretsturnstevne er laget av Karen Gjervan Rise som har vært i turngruppa siden hun var tre år gammel. Nå er hun trener og brenner spesielt for konkurransetroppen selv om hun også trener yngre utøvere.

-Senere vil vi presentere de nye draktene som også er designet av Karen i anledning årets stevne sier Oddlaug Hoston.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug


Medlemmer