Helga mi.

 

På Å er vi så heldig å ha et oppsatt program for førjulstida, men alt går det ikke an å få med seg.


02.12.2019 - Aud Inger Kalseth

For min del startet det, sammen med resten av styret for COOP Å SA og noen hjelpere, å sørge for at de som ønsket det fikk gratis lunsj i Å samfunnshus. Det er en lang tradisjon med lunsj, men den ble flyttet til Å samfunnshus da bedehuset ble revet. Da ble det bedre plass og gjestene ser ut til å sette pris på det, for de øker i antall hvert år. I år var nærmere 350 stk. innom for noen brødskiver og ikke minst en hyggelig prat. Til tider var det nesten helt fullt, men jeg tror ikke at noen måtte vente på plass. Derimot måtte noen vente litt på brød, for der hadde vi misregnet oss. Vi skal sørge for mer neste år!

I tillegg til sylta er Bjarnes eggsalat det mest populære pålegget, og tusen takk til han som lager den år etter år. Han øker mengden hvert år, med det blir for lite.

Alle gjester får et gratislodd når de kommer og gevinstene er trukket på forhånd. Vinnerloddene er å finne på en plakat på Å-bua, så alle som vil sjekke om de har vunnet, må innom der.

 

Over 30 år har Resbiten arbeidslag av NKS arrangert julegrantenning etter en tradisjonell lest. Det er alltid 1.søndag i advent og første lys i adventskransen blir tent til Astrid Krogh Halses fine adventsdikt. Løkken Musikkorps sitt nisseorkester er alltid på plass til stor glede for oss alle. De gir en forsmak på kjente og kjære julesanger. 

I år hadde vi valgt litt utradisjonell underholdning og invitert judoklubben til å vise oss hva de holder på med. Ikke alle hadde anledning, men de som var der viste oss hvordan en treningstime kan være. Liv Kristel Norsteien dirigerte troppen mens trener og motivatør Christian Toldnes forklarte de enkelte grep og fall.

Lang kaffepause med loddsalg hører med når saniteten har et arrangement, men ungene lekte og de voksne pratet, så det så ut som de slappet av og koste seg.

Vi fikk god hjelp av noen unge frøkner til å dele ut gevinstene før vi fikk besøk av to nisser som delte ut poser med litt godt i. Etterpå var det opprydding før vi kunne ta kveld og beundre juletreet som lyste opp i sentrum. 

Tekst og foto: Aud Inger

Annonser


Medlemmer