Helge spilte til allsang fra båttaket

Medlem av Trondheim Båtforening filmet Rolstadås på vei gjennom kanalen på søndag

Kulturskolerektor Helge Rolstadås har hatt en krevende koronatid, men 17. mai slo han seg skikkelig løs før etterlengtet familiebesøk på kvelden,  - 25. mai skal de fleste elevene i kulturskole være tilbake igjen med øving til digital konsert.

 


22.05.2020 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, 17. Mai, Orkland kommune

Helge Rolstadås startet 1. januar som kulturskolerektor for hele Orkland kommune. Vi har spurt han om den nye hverdagen, -får han fortsatt tid til å undervise i musikk?

-Jeg har fortsatt treblåselever og Allmusikk i Meldal, og i tillegg har jeg klarinettelever på Orkanger, men Meldal skolekorps måtte jeg gi fra meg til Helene. Det er klart jeg savner å dirigere korps, sier den mangeårige kulturskolelærer'n som har en høy stjerne i kulturmiljøet i Meldal, både hos barn og voksne.

-Ellers har jeg ansvaret for 2-3 ganger så mange medarbeidere, og en kulturskole hvor vi har undervisning på seks skoler i alle hjørner av kommunen, det byr på mange nye utfordringer.

Nedstengningen og gjenåpningen i forbindelse med covid-19 har tatt det meste av oppmerksomheten i det siste, sier han videre. Da vi sendte lærerne hjem fra jobb den 12. mars, hadde vi ingen plan for hva vi skulle gjøre, og om vi fikk ivaretatt elevene.

Vi brukte en uke på å rigge oss til og begynte med fjernundervisning.Det har vært en stor omstilling både for elever og lærere.

Den 11. mai kunne våre lærere og elever i de fleste musikkdisipliner, samt visuell kunst, igjen møtes og nå den 25. starter vi opp det meste som gjenstår.

Selv om perioden med fjernundervisning har gått greit så tror jeg de fleste lærere og elever har gledet seg til å møtes igjen.

Jeg håper og tror innbyggerne i Orkland skal se mye til oss de kommende ukene. Vi er i gang og vi har tenkt å ønske alle som er elever nå, samt mange nye velkommen til et nytt kulturskoleår.  

 

71E90648 3CBE 4637 938B 606A79C6BF24 1 201 aKulturskolen skal ha digital konsert, med innslag av opptak fra elevers hjem i nedstengningsperioden, de to neste torsdager.

 

 -Men hvordan kom du på noe så vanvittig som å spille på taket av båten på 17. mai?

-Du, jeg klatrer opp på taket der ofte, jeg, men sjelden stående. Har et tårn med radar og VHF-antenne som må bikkes ned for bruklaring. Jeg opplever ikke det som utrygt i beskyttet farvann uten sjøgang.

-Jeg så at alle skulle synge ja vi elsker kl. 13. Jeg har dårlig sangstemme og ønsket samtidig å bidra til at alle båtene i paraden fikk melodistøtte. Det slo godt an så jeg klatret opp på taket og spilte "Ja, vi elsker" og en fanfare med jevne mellomrom i båtparaden.

 

På videoen til Trondheim Båtforening ser man ingen båtfører, er det på autopilot?

-Autopilot i parade gjennom kanalen er galskap, ler båt- og korpsentusiasten. -Båtnaboen min mønstret på som båtfører og styrer fra akterdekket. Avisa Nidaros tok også film av meg, de lå i båt foran. 

 

-Hva gjorde du ellers 17. mai?

-Min samboer spiller i Nidarholm, så hun hadde oppmøte på krigsseilerplassen kl. 08.00. Jeg stilte som publikum og dro til båten for å spise frokost og drikke kaffe mens hun dro videre på neste oppdrag.

Båtparade tok faktisk mye tid, tror vi løsnet fortøyningene ca. kl. 12.00, og var ikke fortøyd igjen før ca. 15.30.

Så hadde vi familiemiddag hjemme hos min søster på kvelden, med tommestokk som verktøy for borddekningen.Godt å være sammen med resten av familien igjen, det har ikke vært mye familiebesøk de siste månedene.

  

De som ønsker å begynne på kulturskolen kan lese hva vi tilbyr, og sende søknad på www.orkland-kulturskole.no.

 

8DDD7F7A 02DB 4016 A143 045A0F57ACA7

Helge Rolstadås tok dette bildet fra båten 17. mai, og viser båtkortesjen på vei til Grillstad. 

 

 

 

F902EB60 152A 4808 B500 481237C9C1E6

-For øvrig, en sjeldent fin dag på sjøen i dag, blikk stille og fin temperatur. Men fisket har vært godt under middelmådig, en lien Lange og en håndfull små hvittinger og en Sypike, like dårlig fiske på alle godplassene i fjorden, sa Helge på messenger, og sendete oss dette stemningsfulle bildet Kristi Himmelfartsdag:

 

 

Foto: Privat/Orkland kulturskole

Hilde Stina Elshaug

 

 

 

Annonser


Medlemmer