Hostovatnet rundt trakk hele 283 deltakere

Vinner av Hostovatnet rundt 2019, Jo Inge Sandvik, med nummer to og tre, Jon Arne Gaundal fra Steinkjer Friidrettsklubb, og Johan Tøndel Hammer

Fjellmann IL som står for det populære familiearrangementet Hostovatnet rundt, kan si seg godt fornøyd med deltakerrekord i år - nå blir det storstue!

 


07.06.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Sport, Friluftsliv, Familie

Løypa er på 10 kilometer i variert terreng med både asfaltert og gruset vei med noen bakker underveis.

Vinner av årets løp var Jo Inge Sandvik, som løp inn på 33:24. Sandvik vant også løpet i fjor med tiden 34:55. Til Fjellmann sier han at han hadde mål om å sette rekord i år, men han må tilbake neste år å prøve på nytt når det ikke gikk denne gangen. Vinneren fikk kroner 1500, stort håndkle og buff i premie. 

Jon Arne Gaundal fra Steinkjer Friidrettsklubb, kom inn som nummer to med tiden 34:02 og Johan Tøndel Hammer løp på tiden 34:40 som holdt til en fin tredjeplass. De fikk også håndkle og buff, samt en pengepremie på 500 og 300.

 

fullsizeoutput 5cdc

Arrangøren fikk etterhvert tid til å stille samlet for å ta bilde: Aina Lund, Lise Halgunset, Oddbjørn Nærvik, Edvar Hoston, Gunnar H. Husby (leder Fjellmann IL), Bjarne Nordsteien og Liv Marit Tromsdal.

 

SpareBank 1 hadde på forhånd gått ut med lovnad om å sponse idrettslaget med bygging av ny storstue ved å betale kroner 100 per deltager. 

Kanskje var dette medvirkende årsak til at hele 283 personer meldte seg på for å løpe, eller gå rundt Hostonvatnet, onsdag kveld. SpareBank 1 syntes tiltaket til idrettslaget var så bra at de rundet opp beløpet til 40.000 kroner. Dette gav et betydelig bidrag til finansiering av storstua som er under planlegging. 

 

fullsizeoutput 5cdd

 

I klassen kvinner senior var det Berit Mogstad fra Rindal IL kom først i mål med tiden 38:33, og fikk en sjekk på kroner 1500, stort håndkle og buff. På andreplass, Kristine Unsgård (43:58) og Ingrid Wuttudal på tredjeplass (44:44), som fikk kroner 500 og 300 pluss håndkle og buff.

 

IMG 3920

I klassen menn junior stilte fire deltakere som kom i mål med cirka ett minutts mellomrom, hvor Tor Andre Hallandsjø fra Orkdal IL kom først på tiden 45:12.

Dernest fulgte Ola Sugustad Antonsen Fra Meldal IL på 46:07,  Simen Ranøien og Ådne Hoston Stiklestad. Nedenfor ser du bilde av en annen junior som hadde stilt i seniorkassen menn. 

 fullsizeoutput 5cd8

Lars Svorkdal er et navn vi sikkert får høre flere ganger i forbindelse med løping. I fjor vant han junior-klassen og kom som nummer to sammenlagt i Hostovatnet rundt.

Med den gode prestasjonen fikk supertalentet, som fyller 14 år i juli, stille til start i seniorklassen. Lars Svorkdal, kom inn på den sterke tiden 35:42 som holdt til en fin 4.plass av 49 deltakere i menn senior. På bildet har han gevinst som ble trukket blant alle deltakeren i løpet. Lokalt næringsliv hadde som tidligere bidratt med flotte premier. 

 

 

IMG 3937

Marion Steigedal fra Meldal IL, løp på tiden 46:48 og havnet på fjerdeplass, noe hun var fornøyd med. Her sammen med famile som hadde gått runden i trimklassen.

 

Tilbake på banen etter 19 år:

 

fullsizeoutput 5cda

På bildet ser vi sistemann som passerte målstreken i onsdagens løp. Det var tidligere Eritreamester på 1500 meter, Semhar Yemane, som deltok på sitt første løp på 19 år. Hun sier at hun ikke hadde trent noe særlig på forhånd, men svarte ja likevel da hun ble spurt om å delta. Det angret hun ikke på: -Jeg blir med til neste år også! Sa hun etter målpassering hvor hun var veldig glad.

Yemane forteller at hun var tatt ut til et elitelag i Eritrea, men giftet seg å fikk barn før hun rakk å bli med. Det ble 4-5 gullmedaljer i nasjonale mesterskap før hun la opp. Kanskje blir hun å se i flere lokale løp fremover. I alle fall er hun tilbake på banen igjen.

 

 

IMG 3905

Gunnar Konradsen (MIL) og Tore Jyssum (OIL)

To blide karer som er glad i å løpe, og hadde varmet godt opp før start. Gunnar Konradsen fra Meldal IL løp på 52:58, mens Tore Jyssum Fra Orkdal IL, kom inn på 48:36 som den eldste deltakeren i årets Hostovatnet rundt.

 

IMG 3916

Stein Elshaug (MIL) løp inn til en fin 42.plass med tiden 52:00. Her sammen med sin søster Anne Elshaug og Bjørn Myren som hadde spasert rundt i godværet.

 

 

IMG 3918

To blide damer holdt vaffelpressa og pølseklypa i sving

 

 

 

IMG 3942

To jenter som hadde en fin kveld på Kviknelykkja stadion

 

IMG 17

Semhar Yemane og Synnøve S. Elshaug var ikke nervøs før start, Ingen av dem hadde trent noe særlig på forhånd, men tok det på strak arm - Hostovatnet rundt innbyr til deltagelse for alle.

 

IMG 3941

Rune jobber i kulissene og er som regel å se på Fjellmann sine arrangementer. Her har han hånd om elektronikken som fungerte som den skulle.

 

 

Ps! Som deltakende reporter som kom blant de siste i mål, vil reportasjen nødvendigvis ha fokus på før start, og slutten av arrangementet. Et strålende arrangement, med dyktig dugnadsgjeng gjør at man gjerne kommer tilbake senere.

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer