Hva skal vi ha til middag? Hvalbiff er herlig mat!
meldal.no har en ambisjon om å gi meldalinger gode middagstips. I dag er det hvalbiff som gjelder! Denne retten tar det litt tid å lage, men for den som liker hvalkjøtt, er den en drøm.
20.02.2021 - Aud Inger Kalseth
Kategori: Mat
Hvalkjøtt finner du i frysedisken på de fleste butikker. Den kan også fås både hos fiskebil og isbil. I tidligere tider var hvalkjøtt mye mer vanlig, men det var dessverre også sånn at det noen ganger var transmak på dette kjøttet. Slik er det heldigvis ikke lenger - hvalkjøtt er en virkelig god og smakfull råvare som burde brukes mer enn vi gjør i dag.
Her er Osplias oppskrift på hvalbiff:
Ta rikelig med løk, gjerne fire, fem middels store løk til 1/2 kg kjøtt, og stek den blank. Denne gangen brukte jeg stekeovnen og brunet kjøttet i panne samtidig. Jeg krydret lett med salt og pepper. Så has alt over i en gryte/kasserolle. Ha i melk og matfløte til det dekker og trekk over svak varme til kjøttet er gjennomkokt. Serveres med kokt potet, kålstuing eller kanskje en salat og tyttebær om ønskelig.
God appetitt!