Hva skal vi ha til middag? Hvalbiff er herlig mat!

 

meldal.no har en ambisjon om å gi meldalinger gode middagstips. I dag er det hvalbiff som gjelder! Denne retten tar det litt tid å lage, men for den som liker hvalkjøtt, er den en drøm.


20.02.2021 - Aud Inger Kalseth
Kategori: Mat

Hvalkjøtt finner du i frysedisken på de fleste butikker. Den kan også fås både hos fiskebil og isbil. I tidligere tider var hvalkjøtt mye mer vanlig, men det var dessverre også sånn at det noen ganger var transmak på dette kjøttet. Slik er det heldigvis ikke lenger - hvalkjøtt er en virkelig god og smakfull råvare som burde brukes mer enn vi gjør i dag.

Her er Osplias oppskrift på hvalbiff:

Ta rikelig med løk, gjerne fire, fem middels store løk til 1/2 kg kjøtt, og stek den blank. Denne gangen brukte jeg stekeovnen og brunet kjøttet i panne samtidig. Jeg krydret lett med salt og pepper. Så has alt over i en gryte/kasserolle. Ha i melk og matfløte til det dekker og trekk over svak varme til kjøttet er gjennomkokt. Serveres med kokt potet, kålstuing eller kanskje en salat og tyttebær om ønskelig.

God appetitt!

Annonser


Medlemmer