I dag åpner pumpene igjen på Coop Meldal

Geir Børset lover hyggeligere priser enn displayet viser på bildet når pumpene åpner i løpet av dagen

2019 blir et spennende år for Coop Meldal som fyller 100 år og står foran en grundig "ansiktsløftning".


13.05.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsliv

I dag åpner bensin/dieselpumpene igjen etter en grundig oppgradering.

- De 20 år gamle tankene var ikke lenger godkjent, og styret måtte gjøre en vurdering om de ønsket å bekoste nye tanker, eller legge ned bensinstasjon. Det ble oppgradering, sier bestyrer Geir Børset i Coop Meldal.

- Heldigvis viste det seg at det ikke var lekkasje, eller annen forurensing i grunn der de gamle tankene lå, sier Børset. 

- Nå er det andre miljøkrav og det har blitt lagt ned en oljeutskiller med sluk over for å fange opp eventuelt søl rundt pumpene.

Børset forteller at de er en såkalt 1-2-3-stasjon. Det vil si en ubemannet stasjon med fjernstyring av priser og peiling av eieren Cirkle-K. Coop Meldal har det daglige tilsynet rundt anlegget.

 

fullsizeoutput 57d0

Geir Børset viser frem første side i den første protokollen á 2. desember 1919. - Sak 1 var lønn til bestyrer. …behandles lønnsforlangende fra bestyreren…forlangede kroner 200 per måned. - I sak to ser det ut for at øvrige betjening blir innvilget kroner 75 per måned.

Selv om Coop Meldal er inne i sitt hundrede år, er det ikke mye forfall å spore i bedriften. Som kunde har vi sett stadige fornyinger inne i butikken, både når det gjelder sortiment og teknologi. Dette gjenspeiler seg i en jevn økonomi og bestyrer Børset kan fortelle at de har hatt en oppadgående kurve jevnt og trutt gjennom årenes løp. 

Planlegger feiring av 100-årsdagen som er i november.

- Vi er foreløpig i planleggingsfasen, men vi skal nok få til noe aktivitet til 100-årsfeiringa i november. Vi jobber også med en jubileumsbok, sier Geir Børset som også hinter om at det er en mulighet for at de allerede etter sommeren kan bli oppgradert til Prix. Prix har tilpasset sitt konsept til nærbutikkene i distriktene. Det betyr at vi fortsatt kan tilby faghandel som i dag, men vil få et litt annet sortiment innen daglivare og lavere priser. 

Coop Meldal er medlem i meldal.no

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

 

Annonser


Medlemmer