Intens korpsøving på seminar i helga

 

Ved samarbeid har Meldal og Orkdal skolekorps blitt stor og slagkraftig. De ønsker å vise muskler og er optimistiske før konkurranse mot 74 andre korps i Trøndersk mesterskap i Olavshallen søndag, 4. februar. 


28.01.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: korps, Kultur, Barn og ungdom

Nei, de har ingen planer om å slå seg sammen permanent, men syns det er artig å samarbeide noen ganger. 

- Vi hadde en positiv opplevelse vi samarbeidet om en konsert i fjor, sier Stian Rødskjær som er dirigent for både Orkdal Skolekorps og Løkken Musikkorps i tillegg til andre korps.

- Når korpset blir dobbelt så stort, har vi mulighet for å spille annet enn det vi vanligvis gjør, vi blir som et storband og det lyder annerledes. Når vi får flere trommeslagere, kan vi ta i bruk flere instrumenter i den kategorien som for eksempel triangel, pauker, klokkespill mm. Da bytter de på det.

 

fullsizeoutput 2918Dirigent Stian Rødskjær 

 

- Denne helga har vi hatt gruppeundervisninger. Vi hadde også hyrt inn en ekstra instruktør fra Luftforsvarets Musikkorps. Det var Runar Wærnes som spiller trombone. Dette er noe elevene setter stor pris på.  Ungene er nok mer opptatt av resultater i konkurransen, enn vi voksne. For oss er det prosessene som er viktigst. Samarbeidet og innleid kompetanse gjør oss alle bedre. Dessuten øver vi jo vanligvis to timer per uke. Nå har vi spilt 10 timer på én helg. 

Dirigent Helge Rolstadås var ikke til stede på søndag da meldal.no var der, men både han, Stian Rødskjær, leder for Meldal Skolekorps, Randi Fossmo og de fleste foreldrene har tenkte seg til Trondheim neste helg. -Og vi er så heldige at vi (hovedkorpset) skal først ut i ilden allerede klokka ni i Lille Sal, sier Randi Fossmo.

Hvert korps får 15 minutter å gjøre på og hovedkorpset skal spille tre stykker:

  • Into the clouds! som er skrevet for korps av Richard L. saucedo
  • Pixar Movie Magic (filmmusikk, potpurri)
  • The Blues Brothers Revue (mix 4 låter fra filmen Blues Brothers)

 

Juniorene skal spille i Kammersalen senere, Løkken Musikkorps i Store Sal i totida og aspirantkorpset spiller helt til slutt klokka sju.

Aspirantene har også æren av å åpne festkonserten sammen med Ila Brass, det kommer til å bli bra. 

 

Lykke til!

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug


Medlemmer