Jul på Å

Gunvor Svinsaas med sine legendariske strikkeprodukter

Julegata på Å trakk både store og små fra nær og fjern.


01.12.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Jul, Lag og foreninger

"Førjulstidas triveligste dag på Å" sto det på plakaten som trakk publikum fra nær og fjern lørdag formiddag til det populære arrangementet som har blitt en fin tradisjon. 

Julegata kunne i løpet av de fem timene det pågikk by på både korpsmusikk, juleverksted for barn, hesteskyss og harpemusikk. Det var salgsboder og kaffesalg med mye mer. Coop Å spanderte julelunsj i Å samfunnshus.

 

fullsizeoutput 4da7

Julie Iversen Sandvik og Ole Edward Sandvik med datteren var fornøyd med fangsten.

Et hyggelig syn var det å se gatene fulle av folk som kom og gikk i alle retninger. Julie og Ole Edward Sandvik med datteren syntes det var mye spennende å oppleve på Å og hadde tatt seg tid til å besøke julegata selv om bursdagsfeiring og arbeid sto for tur etterpå. 

 

fullsizeoutput 4dab

Trine Hoel trengte ikke vente lenge med få fylt opp vogna bak den godlynte familiehesten Høiby Maren.  

Trine Hoel fortalte at det er fjerde året hun og mannen Atle Hoel har deltatt med hesteskyss på Å's Julegate. Hesten Høiby Maren er bunnsolid og har mange langturer på cv'n. En gang red Trine fra Orkelsjøen til Savalen med vogna bak. I løpet av lørdagen ble det rundt 20 turer med glade barn og voksne i åtte varmegrader med litt vind.

 

fullsizeoutput 4db0

Inne i et lite hus ved Å-Stuggu fant jeg en flott stand hvor de solgte forskjellige håndlagde produkter. Det var Sondre Rikstad med salg av skinnfeller og flotte, solide treprodukter. Berit Øverøyen sto på stand og solgte flotte håndsydde produkter for sin søster Anne Mari Øverøyen som har bedriften Luggum Design.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer