Kaldt, men fint føre og mye gøy i Litjslåttberget

Varm kaffe gjør godt for de som står og tar imot besøkende i fjellet en vinterdag

Speiderleir og Resdalen Vinterpark skapte mye aktivitet og god stemning til tross for litt sur vind på Vinterlarm's siste dag, søndag. 


14.03.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Friluftsliv, Vinterlarm

12 speidere hadde kommet til Litjslåttberget allerede på lørdag for å lage seg snøhuler for overnatting. Fire speidere fra Byåsen og Kattem hadde brukt bortimot åtter timer lørdag på å lage seg en flott iglo som huset dem alle fire uten at noen av dem hadde fryst i de varme soveposene sine.

Speiderleder Arnstein Reitan kunne fortelle at det hadde vært under null grader i igloen på natta, og noe varmere i snøhulene og teltet. Selv hadde han overnattet på enerom i en to-roms snøhule som han gravde sammen med en av de unge speiderne. 

 

IMG 2695

Ina V. Bredesen, Silje S. Belsås og Erik Steinvik fra Byåsen, poserer stolt foran den flotte, solide igloen som de hadde laget og overnattet i. Sander Berg fra Kattem hadde reist hjem før Resdalen Vinterpark åpnet offisielt klokken 12.00 søndag.

 

fullsizeoutput 5407

De fem meldalsspeiderne Jesse, Yvonne, Finn, Alexander og Odin utfordrer elementene

 

Snøen i området var isete og ganske hard under den lette nysnøen som hadde kommet rett før helga. Lederne kan forsikre om at det ikke var fare for snøras, selv om skavlen over snøhulene var ganske stor. De anbefalte derfor ikke å hoppe ned fra toppen slik som ofte er ganske gøy for de unge. Det var rett og slett for hardt å lande.

 

IMG 2774

Speidere fra Meldal: Bak: Odin Andreas Sandø. Foran: Finn Van Den Broek, Yvonne Ludvigsen, Jesse Van Den Broek. Alexander ble ikke med på bildet på grunn av aking, men han var med både lørdag og søndag, selv om han er for ung til å overnatte i snøhule). Ledere Mette Sandø og Arnstein Reitan. Ola Bjørkhaug var ikke til stede da bildet ble tatt.

 

 

IMG 2744

Tore satte stor pris på de flotte løypene som Ola Bjørkøy hadde kjørt opp på forhånd med IL NOR's løypemaskin. i stor fart rente han ned bakkene som han deretter løp opp uten videre anstrengelser - et nytt talent i IL NOR…

 

IMG 2756

…heldig den som kan legge seg i en varm pulk. Sara Jerpstad med sønnen Henrik.

 

 

IMG 2759

 En sprek gjeng hvor alle har gått på ski helt fra Kåsen og opp til Litjslåttberget

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer