Klar da startskuddet gikk

Asbjørn Storøyen og Rolf Hansen kan fornøyd konstatere at alt er normalt ved sesongåpning. Men i ettida kom overraskelsen…

Rolf Hansen og Asbjørn Storøyen fra Orkanger var fornøyd med starten på årets fiskesesong.

 


01.06.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Friluftsliv, Laksefiske, Nyheter

-Her har vi fisket i 20 år fortalte de da vi stakk innom for å lodde stemningen. -Sist det var journalist her, var i -98 da vi fikk en storlaks på 15,8 kilo. Den var det Asbjørn som dro i land. 

 

fullsizeoutput 5a3d

Rolf Hansen og Asbjørn Storøyen fra Orkanger har funnet sitt fiskeparadis - "Perlen" ved Orkla. Her har de fisket i 20 år.

 

-I fjor på samme tid startet vi å fiske klokken 24.00, og 15 minutt senere begynte det å tordne og lyne med et fryktelig regnvær. Da var det bare å legge fra seg fiskestanga og vente til det gikk over. Klokken 02.45 prøvde vi igjen, men etter 15 minutter begynte regnet igjen og elva ble så stor og brun at vi ga opp og kjørte hjem. Det ble et langt opphold før elva ble fin igjen. 

Rolf Hansen har hytte i Resdalen som brukes som base når han fisker i Orkla. Asbjørn Storøyen kjører hjem til Orkanger mellom øktene.

Rolf og Asbjørn leier valdet i tre måneder sammen med fire andre. De sier at de har en god "naboordning" med de andre fiskerne hvor de rullerer for å unngå å fiske på samme plass.

-Men her er det sjelden kø, vi har en strekning på ca. 300 meter så det er plass nok til alle. Én gang opplevde vi at vi var fire på denne siden og fire på andre siden. Det gikk fint det også. Vi har blitt kjent med de andre som fisker i området og er gode venner. 

Rolf og Asbjørn trenger ikke se på klokka før de kaster ut snøret, de vet at startskuddet går lenger opp i elva.

De trivelige karene har mange gode fiskehistorier, og sier at det viktigste er naturopplevelsen. Så er det ikke om å gjøre å fiske opp kvota for fort, for da får vi ikke fiske mer. 

-I fjor fikk vi en skadd fisk, og den ble levert til helsetunet slik som reglene sier.

Rolf Hansen lager alle fluene sine selv, og satset på svart flue på åpningsdagen. Storøyen hadde en stor rød flue som skulle vise seg å være et godt valg…

 

61848273 1582985848500916 7382476108064620544 n

Asbjørn Storøyen hadde ikke forventet å få noe første natta, desto artigere…      Foto: Privat

 

…for rett etter at meldal.no hadde forlatt valdet og de to kjekke fiskermennene beit det på kroken til Asbjørn. - Det var en hannlaks på 8,2 kilo som ble satt ut igjen. 

Han postet denne meldingen på facebook: "Verdens (nest) beste følelse, og det etter bare en liten times fiske. Lover godt det her." 

Laksebørsen viser at også Trond Syrstad fikk en laks på valdet Perlen i løpet av natta, den var på 10,8 kilo. 

Den største fisken som er registrert for Orkla siden start er på 14 kilo og tatt av Mikko Hakala ved Øvre Hongslo.

 

IMG 3625

Denne store flua ble uimotståelig for hannlaksen som var heldig og slapp med skrekken, da Asbjørn valgte å la den gå

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer