LITTERATURHUSET

 

En idè, en drøm, en mulighet som lå der…


08.08.2018 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur

Jeg har lenge ønsket å lage noe for å inspirere til leselyst og bolyst på Storås. Oppvokst med en mor som jobbet i biblioteket, og selv som gammel lærer og spesialpedagog med videreutdanning i lese- og skrivevansker, er det kanskje naturlig å drømme om en boksamling?! Ideen er det at folk kan legge ifra seg en bok eller tolv her, i stedet for å legge de på loftet eller å kaste dem i søpla. På den måten kan andre få glede av dem, noe som både er økonomisk og miljøvennlig. I tillegg kan en låne seg nye bøker, og på den måte oppdage nye og spennende historier. Jeg har montert bokhyller, og merket dem med kategoriene voksen, ungdom, barn og baby, samt natur og hobby. I tillegg er det mulig å legge fra seg/låne spill, dvd’er og lydbøker her. Prosjektet blir først moro når folk begynner å bruke det. Hvis alle bare tar med seg en bok, og ingen legger igjen noen andre, vil det fort gå tomt. Jeg oppfordrer derfor alle til å bidra!

Litteraturhuset finner du ved siden av materiallageret til Storås snekkeri, i skogen der den historiske Storåsfestivalen holdt til. Her kan du mimre tilbake på gode festivalopplevelser, samtidig som du finner deg en god bok eller to. Lokalet ligger tett ved Heggøya fotballbane og Meldalsbanken Arena, om du er mer kjent med fotball enn musikk. Veldig mange går også forbi huset på trimturene sine, da dette er utgangspunkt for blant annet Dalguten sin trimløype.

I Litteraturhuset er det også lagt til rette for at barnehagen kan bruke det som et turmål. Det er satt inn en stol og sitteputer der, slik at en voksen kan ta med seg noen barn og ha lesestund eller samling i huset. Nærmiljøets pensjonister oppfordres til å bruke huset som turmål. 

  I Litteraturhuset ligger det også en loggbok. Den skal fungere likens som de utallige trimbøkene som ligger rundt omkring i kommunen. Når du har vært innom signerer du med navn og dato. Har du lagt igjen mange bøker, ryddet litt, eller har tips og råd til prosjektet, kan dette også nevnes her. Det er også lov å tegne litt, om en ikke helt kan å skrive navnet sitt ennå…

Offisiell åpning blir samtidig med Barnas dag, og Meldal kommunes 180 års feiring i Storås-skogen 1.september. 

Litteraturhuset er et tilbud basert på tillit og samarbeid. Hjertelig velkommen! 

Med hilsen Litteraturhuset v/Sigrun Rudland

Annonser


Medlemmer