Løkken Kirke 90 år.

Løkken kirke var fint pyntet.

Ei vakkert pyntet Løkken Kirke ønsket velkommen til jubileum, høsttakkefest og barnedåp, kanskje i omvendt rekkefølge hvis prosten hadde fått bestemt.


29.09.2019 - Aud Inger Kalseth

Løkken Kirke er egentlig ingen gammel kirke. 90 år i den sammenhengen teller ikke så mye. Men for arbeidersamfunnet på Løkken var det viktig å få egen kirke i stedet for bedehuset nedi brakkan som ble brukt før. Å ta seg til Meldal Kirke var tungvint for den som ikke hadde hest. Så da skytterbanen måtte flyttes på grunn av utbyggingen i Bjørnli, satte Orkla i gang med å planlegge Løkken kapell. Ombyggingen ble gjort etter tegninger av Roar Tønseth. Løkken Kirke ble det først da Løkken ble eget sogn. To malere, Oskar Hokstad og Ole Teien, stod for dekoreringen.  Altertavlen "Den Gode Hyrde" er utført av Ole Mæhle.  Døpefatet er fra det gamle Grutsæther kapell. Fru Minken Lenander ga kapellet fem vakre messehagler. De ble laget av Ingeborg Ryjord etter tegninger av arkitekt Roar Tønseth.

Prest Jonas Dahlberg tok seg av første del av familiegudstjenesten. Så døpte han Inger Johanne før Prost Dagfinn Thomassen holdt preken og snakket bl.a. om takknemlighet i motsetning til selvfølgelighet. Kanskje bør vi være mer takknemlig for det vi har. Han hadde et trau med frukt og grønnsaker fra høstens grøde som han raust delte ut i anledning høsttakkefesten. Vi bør være takknemlig både for dåpsbarn og høstens grøde. Han tok også for seg en av verdens store problemer, forurensing.

Etterpå var det to-åringene sin tur til å entre koret. Kirketjener Heidi Snuruås delte ut Min kirkebok to og fortalte om lammet Krølle..

Organist var for dagen Gretha Loe, og det stod mange fine salmer på programmet og det var en sangglad menighet.

Etterpå var det kirkekaffe med flott kake og vaffel med nydelig trollkrem. Hilsen fra biskopen (som kommer på besøk senere i høst) som prosten overbrakte og litt historie ved leder i Løkken menighetsråd, Jan Inge Holm. Han fikk også æren med å sprette jubileumskaken. Gunnar Bonsaksen spilte til allsangen, men ønsker seg nytt piano til kirkestua.

 

Messehaglene er også 90 år og trenger sårt til fornyelse. Derfor var det loddsalg, og hovedgevinsten var en fruktkurv fra COOP Prix Aa.

Annonser


Medlemmer