Løp for kvinners rettigheter

Her går startskuddet for årets "løp for TV-aksjon". 5.klasse starter som 1. pulje

Fredag arrangerte 5. 6. og 7.klasse ved Meldal barne- og ungdomsskole konsert og løp til inntekt for årets TV-aksjon.

19.10.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Barn og ungdom, Skole og utdanning

I år er det organisasjonen Care som får inntektene fra aksjonen som skal gå til kvinners rettigheter der hvor likestilling ikke er en selvfølge. Pengene skal bidra til at kvinner får mulighet til å skape sin egen arbeidsplass og sine egne inntekter i noen av verdens fattigste land.

IMG 5598

Lærer Jon Drugli og elev Emma Sofie Olsen Steigedal

Noen av elevene hadde fått med seg sponsorer som betalte en viss sum for hver runde de løp. Løypa gikk rundt skolen og løpebanen på Kølmoen, og var på bortimot én kilometer lang.
Så og si alle elevene som deltok, løp i en hel time før de gav seg. Da hadde det begynt å regne og temperaturen sunket til godt under 10 grader.
Men elevene lot seg ikke stoppe og holdt løpet ut. Da var de fleste svært sliten og samtlige gjennomvåte og fornøyde med egen innsats.
Emma Sofie Olsen Steigedal viste i likhet med sine medelever en heroisk innsats. På bildet over får hun notert runde nummer fire på vei til sin femte og siste runde. Hun var sliten, men vurderte aldri å gi seg før fullført tid.

fullsizeoutput 689a

Leon Alexander får notert sin 4. runde og var optimistisk til fortsettelsen

IMG 5584

Eirin Melien Trojanowski i rød t-skjorte får notert 5. runde. Emmy i rosa jakke løp som den yngste, da hun ikke har begynt i femte klasse enda. Emmy løp en hel time.

Eirin Melien Trojanowski slet med en vond hæl gjennom hele løpet, men for henne var det uaktuelt å gi seg selv om hun var svært sliten og gjennomvåt da hun startet på siste runde.

IMG 5593

Johan Grefstad var skikkelig sliten etter åtte runder, men løp videre med godt mot.

IMG 5605

Johanne Sem Dragset og Rakel Wangen Nybro

Johanne Sem Dragset kommer her i mål etter hele ni runder og Rakel Wangen Nybro har løpt åtte. Jentene har vært innom drikkestasjonen før de passerer mål søkkvåte, men glade. Der sto sponsorene (mammaene) og tok imot dem. De var fornøyd med innsatsen, iskalde, og skulle hjem og dusje rett etterpå.
IMG 5625

Peder Melien Ree får noter sin 13. runde og starter på sin 14. som er rekord for dette løpet som har vært arrangert tidligere ved skolen.

Peder Melien viste seg som en talentfull løper som mente han lett kunne løpt en runde til på fem minutter, selv om han var ganske sliten og stiv i leggene. Peder hadde fått med seg hele seks sponsorer bestående av nærmeste familie, men hadde ikke regnet ut hvor stort beløp han hadde tatt inn på de 14 rundene sine.

IMG 5594

Simon Nilsen og Dennis Næve Holm

Simon Nilsen og Dennis Næve Holm løp sammen hele veien og anslo underveis at de hadde løpt inn rundt 300 kroner med mamma og pappa som sponsorer.

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug