Marion Steigedal trives best på korte distanser, men stiller til start på 6-timersløp

Marion Steigedal hadde en lett joggetur på ca. syv kilometer på onsdag.

-Jeg har aldri drømt om å løpe i seks timer, men stiller til start fordi det er lokalt, og en god mulighet for å få notert nok et maraton, sier Marion, som poengterer at hun er en amatør i løping.

 


10.07.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Sport

Steigedal har ikke trent lenge og målretta mot 6-timersløpet, men har uheldigvis “overtrent” forrige uke da hun løp 90 kilometer totalt. Søndag løp hun i 3 ¼ time.

Dette har ført til en overbelastning i lårmuskulaturen som hun nå må ta hensyn til ved kun lett trening frem til lørdag, men hun regner med å være fullt restituert og i knallform på startstreken.

Nå gjelder det bare å lade mentalt med rolig løping og pleie av lår, og ha barna i fokus med bading i godværet. Kanskje blir det en sykkeltur på fredag.

 

Marion har løpt tre maraton tidligere 

Personlig rekord satte hun i 2016 i Litauen med tiden 3.45, ni måneder etter at hun fikk deres første barn. -Da var det om å gjøre å komme i form igjen etter et svangerskap hvor dårlig form gjorde det umulig å trene, forteller hun.

Fire ganger har hun løpt Birken som har distanse som halvmaraton, men med den forskjellen at Birken går i variert terreng med en god del bakker, mens maraton er gateløp stort sett på asfalt og minimal høydeforskjell. 

 

fullsizeoutput 6017

Marion Steigedal og Arne Berg med barna i hagen sin på Re. Begge har løping som en stor hobby, og selv om de ikke trener sammen, er det en fin ting å ha felles.

 

-Jeg holder på å lappe sammen sykkel for å fullføre Trippel-Birken, sa Marion da vi møtte henne hjemme på Re, onsdag.

Tidligere i år har hun fullført Birkebeinerløpet (langrenn) og Birkebeinerløpet (løping). I begge disiplinene oppnådde hun “merket” og er nå motivert for å satse for fullt på sykling frem mot Birkebeinerrittet i høst. Hvis hun klarer å ta “merket”, blir hun “Superbirkebeiner” - en tittel som henger svært høyt. 

 

Marion Steigedal sier at hun liker å stille i konkurranser hvor hun vet hun har mulighet til å fullføre. Dette er en stor motivasjon for å komme seg ut på trening gjennom hele året. 

-Den mestringsfølelsen man får ved å komme i mål, er ubeskrivelig, og gir enormt med energi og selvtillit som man tar med seg i hverdagen.

Nå trener Steigedal fire ganger per uke, noe som i grunn holder med 100% stilling og pendling Re - Orkanger daglig. Med en ettåring og en treåring i huset blir det begrenset med tid til egne aktiviteter. Da hjelper det at Marion og mannen Arne, har samme interesse for løping, og kan bytte på å være hjemme med barna. Arne og Marion trener sjelden sammen på grunn av stor nivåforskjell.

Som avkobling i en aktiv hverdag, liker Marion å strikke, -det blir gjerne to gensere per år, sier hun. -Strikking er avslappende og en fin måte å roe seg ned på om kveldene.

 

Les også: Unik mulighet til å gjennomføre maraton på hjemmebane

 

fullsizeoutput 6022

Løpeteknikken er ikke godkjent av "treneren" (Arne), men den duger til sitt bruk. -Det er nesten umulig å legge om løpeteknikken når man har holdt på en stund, sier Marion som også har vært på løpekurs hos selveste Vebjørn Rodal.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer