Meldalingene feiret den internationale eldredagen 1.oktober.

 

Meldal eldreråd arrangerte som vanlig eldredagen, og dette var siste gang. Neste år blir det Orkland.


02.10.2019 - Aud Inger Kalseth

Dette er et arrangement som går på omgang rundt i bygda, og i år var det Meldal samfunnshus i midtbygda som var stedet. Mange eldre fant veien dit, og de eldste var to damer som snart fyller 99 år. 

Bibbi og Tor Kvarsnes var hyret inn for å underholde, og ordfører Are Hilstad hilste de eldre på denne dagen og kunne fortelle at i Orkland kommune kommer nesten 1/3 av befolkningen til å være i denne gruppen. Det vil si at de eldre har stor makt hvis de vil bruke den, og de må bli hørt. Ordføreren la også litt vekt på at det var siste eldredagen i Meldal kommune, og at det kommer til å bli en del forandringer. Men forhåpentligvis vil de fleste oppleve at det går bra å bli en innbygger i en ny og større kommune.

Bergmannskroa leverte middagen, som var saltkjøtt og stappe med tilbehør. Maten smakte fortreffelig og gjorde sitt til at det ble en trivelig dag. 

Allsangen gjorde også sitt til at stemningen var god, og selv om Bibbi og Tor egentlig skulle få synge en del på egen hånd, ble det meste allsang. Bibbi fortalte fra sin barndom og oppholdet i Kongo som førte til at hun ble flyktning. Det var rundt 1960 og da Belgisk Kongo løsrev seg fra Belgia.

Seniordanserne hører også med til de faste innslagene på eldredagen. I år hadde de fått nye, fine tunikaer og de er flott å se på når de elegant tar sine mer eller mindre innfløkte dansetrinn. De fleste av dem kommer nok også inn under betegnelsen eldre.

Åresalg hører med, og pensjonistene er flinke til å kjøpe årer. Store og små gevinster ble fordelt, selv om fordelingen vist at noen har mer vinnerlykke enn andre.

Meldal Helsetun leverte flotte og smakfulle bløtkaker som ble servert til kaffen. Praten gikk og ingen hadde hastverk med å komme seg hjem.

Leder i eldrerådet, Rolf Inge Furuhaug, ledet oss trygt gjennom denne trivelige ettermiddagen og Synnøve Mjøen hadde ansvaret for pynting av bord m.m. Eldrerådet fikk også litt praktisk hjelp fra Meldal pensjonistforening.

Annonser


Medlemmer