Nok en suksess for "Matfestival" under Vinterlarm kan noteres

 

På lørdag var Idrettsbygget fylt til randen av folk som hadde lyst til å smake syrisk mat.


12.03.2019 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Mat, Vinterlarm

02 IMG 5234

Bordet bugnet av fristelser som, maqlube, jabrak, lammelår, falafel, vårruller, syriske vårruller, kylling med ris, supper, salater, sauser og dressinger av forskjellige slag. Hvilke ingredienser alt dette består av skal vi ikke begi oss ut på å beskrive, men godt var det.

07 IMG 5246

I år var det Awatef og Razan som sto for matlagingen. De to syriske damene som har bodd i Meldal i henholdsvis to og tre år hadde stått bak grytene i tre dager for å få alt på plass til matfestivalen. Heldigvis er de veldig glad i å kokkelere og synes det er fantastisk å få muligheten til å lage syrisk mat til sine norske venner. Men å skulle lage mat til en ukjent mengde mennesker det kan ikke være bare enkelt, noe som Anne Mari Svinsaas også påpekte.

33 IMG 5301

Anne Mari som gjennom sitt virke i Frivilligsentralen kjenner våre nye Meldalinger bedre enn de fleste av oss og hadde fulgt med i prosessen med forberedelsene, uttalte noe lattermild: "dein gjængen hær altså..... dæm e rætt å slætt toillinj".

12 IMG 5263

Modige kan vi i hvertfall konstantere at de er, for hvor mange av oss hadde turt å begi seg ut på et lignende prosjekt??

Flere av årets deltakere var også til stede i fjor, så det vitner jo om at dette var noe som fristet til gjentagelse. Og at det smakte er noe undertegnede også kan skrive under på. Stappmett allerede etter første runde, men måtte ta en tur til for å være sikker på å ha prøvd alt. Og det var før det ble annonsert at det ble kaffe og kaker til slutt.......

31 IMG 5299

Arne L. Haugen hadde fått i oppdrag å takke for maten og i samme anledning avslørte han noe som de aller fleste i salen ikke visste på forhånd. De to Syriske damene Awafet og Razan har etablert firmaet "Smak og smil" her i Meldal og vi henger oss selvfølgelig på Arnes lykkeønskninger.

34 IMG 5302

Det ble stående applaus fra salen for de to damene og selvfølgelig deres mange gode hjelpere denne kvelden. Vel fortjent.

 

Red: RS

 

 

 

 

Annonser


Medlemmer