Orkla Industrimuseum er ikke "bare" museum

 

De har i tillegg et stor utvalg varer i butikken sin


13.05.2018 - Rita Smedplass
Kategori: Kultur, Næringsliv, Kulturhistorie

Det er naturlig nok en del stein der, men det finner man til gjengjeld i form av både smykker, lysestaker, pyntegjenstander med mere.

1 IMG 2675

Her bugner det av gaveartikler i mange forskjellige former og farger.

1 IMG 2665

Bøker og da først og fremst gruvehistorie har de et godt utvalg av,  men også mye annet som kan være av interesse for både barn og voksne.

1 IMG 2667

Å ta med den yngre garde på et museumsbesøk kan absolutt anbefales. Tog er jo noe de fleste barn er opptatt av og om de skulle miste interessen av kongevogna etter en stund finnes det alltids et alternativ. 

Leketoget ved siden av blir nesten som å kjøre tog på egenhånd og er et populært alternativ for de minste. I tillegg er det både godteri og leker å få kjøpt om man ønsker det.

1 IMG 2692

 1 IMG 2683

Også de voksne kan finne godsaker for ganen her. Eksklusiv sjokolade som ikke bare smaker himmelsk men også ser ut som små kunstverk, det er jo nesten så man ikke har "råd" til å fortære disse lekre konfektbitene.

20180119 224147

Noen av varene er egne produkter, som lysestaker laget av biter fra togskinner, flaskeåpnere, t-skjorter, kjøleskapmagneter, puslespill av kongevogna og mye mere. Ellers finnes det produkter både fra lokale produsenter og ande deler av landet.

1 1 IMG 2675

1 IMG 2697

Det arrangeres også temakvelder med alt fra film, foredrag og quiz med langåpent på torsdager gjennom deler av året, men nå starter straks sommersesongen  som er den mest hektiske perioden for Orkla Industrimuseum.

Man må jo ikke glemme selve museumsdelen, for det er mye spennende og interessant å se på i utstillingshallene. I tillegg kan man bli med på omvisning i gammelgruva, lyktesafari, ta en tur med Thamshavnbanen med mere. De har selvfølgelig både hjemmeside og facebook profil hvor man kan innhente mere informasjon. 

Orkla Industrimuseum er medlem og fast annonsør hos meldal.no. 

 

Red:RS


Medlemmer