Vinterlarm-meddag på Å.

 

Tradisjonen tro er det saltkjøtt- middag i Å samfunnshus torsdag i Vinterlarm-uka.


07.03.2020 - Aud Inger Kalseth

Driftige Å-damer med Astrid Fossmo i spissen bruker onsdagen til å forberede. Det skal skrelles løk. Noen av dem gruer seg til det, men da kan de skrelle kålrot eller potet i stedet. Det er anselige mengder som må til for å dekke behovet.

Over 200 personer var innom og spiste middag, og for dem som ønsket det, var det mulighet for en kopp kaffe og en hyggelig prat. Praten kunne du ta med noen du kjenner godt og treffer ofte, eller med noen du treffer sjeldnere. Jeg observerte både personer fra Vormstad og Stamnan i tillegg til alle kretser i «Meldal».

Maten var god og det var rikelig av den på tallerkenen min. Så da jeg var ferdig med å ete sa jeg «at viss e itj bli ainsless rådd, så vil itj e hå nå mer mat».  I min saltkjøtt-tradisjon er jeg ikke vant til løksaus, men jeg tar skikken dit jeg kommer og spiser det jeg får. Og det smaker godt.

Jeg kjøpte med take-away til min bedre halvdel, og han hadde middag i to dager!

 

Annonser


Medlemmer