Så skulle svartbilen, som vi sier, få vinterdekk.

 

Selv syntes jeg det var i god tid, men Anders Drugli på O-MEK var ikke enig. Han antydet at jeg var heldig som kom meg til Løkken på sommerdekk nå!


07.11.2023 - Aud Inger Kalseth

Jeg var faktisk en av de siste som hentet ut dekkene jeg hadde på dekkhotell, så jeg får nok ingen stjerne i margen i år.
O-mek eller Orkland mekaniske verksted ble startet av Anders Drugli og Stein Hoel Svartbekk i 2018. To forholdsvis unge gutter i mine øyne. Selv mener de sikkert de er unge menn. Jeg har kjent dem siden de var 10 år og startet i MÅL 4H, der jeg var klubbrådgiver. Derfor synes jeg det er stas å bruke dem når jeg skal skifte dekk mellom sommer og vinter og unner meg den luksusen å ha dekkhotell.
Bedriften startet opp i de gamle lokalene til bilservice på Løkken verk. I 2022 overtok de lokalene der Ringli's dekksenter holdt til. Der har de pusset opp og det er enkelt å finne dem ved siden av Rv 700.
De har siktet seg inn på service og reperasjon av landbruksutstyr og anleggsmaskiner samt sveise og reperasjonsarbeid.
I 2022 startet de også dekkverksted innen personbil, anlegg og landbruk, og de reparerer dekk for Nammo Nad, som bruker store og derav dyre dekk.
De tilbyr service og reparasjon av
• Anleggsutstyr
• Traktor. De leverer og reparerer traktordekk. Skal du kjøpe nye dekk til en traktor koster det fort en 120 000 til 130 000. Da lønner det seg å reparere.
• Landbruksutstyr
• Pressing av slanger
• Mobil slangepresse
Sveising gjør de også;
• Reperasjonssveising
• TIG sveising
• Sveising av slitestål

MONTERING
• Montering ekstrautstyr
• Tilpassing av redskap
• GPS montering

Verkstedet på Løkken er åpent tirsdag og torsdag. Resten av tiden er de opptatt med forskjellige andre oppgaver. Anders reiser en god del og monterer GPS-utstyr i brøytebiler og annen redskap som Statens veivesen leier inn til å utføre arbeid på gamle og nye veier. Da kan de følge med på om entreprenørene gjør den jobben de har levert anbud på.
Svartbekk Maskin ble etablert av Stein Hoel Svartbekk i 2016 og holder til på Å. Der tar han på seg alt fra veiprosjekt til tomtegraving, tar også drenering og opparbeiding av uteområde, alt fra støttemurer til et gruslass. Om vinteren er det brøyting og bortkjøring av snø som tar en stor del av tiden. I den hektiske tiden med dekkskift vår og høst, deltar han i dekkverkstedet på Løkken, der også Eddie Lyngvær er ansatt. Eddie arbeider på Bredero Shaw utenom dekksesongene. Det har blitt en vanlig trend i Orkland at folk jobber der det er mest bruk for dem, uansett arbeidsgiver.
Det er flott med alle nyetableringer, vi trenger alle etableringer vi kan få. Men når to unge gutter satser som de gjør, er det ekstra stas.

Kilder: Intervju med Anders og hjemmesida deres. Portrettene av Anders og Stein er hentet fra hjemmesida.

Annonser


Medlemmer