Samarbeid er smart.

 

Meldal Sanitetsforening, Frivilligsentralen, BUA og IL Dalguten gikk sammen om å arrangere aktivitetsdag på Storås. Mange kom for å se og prøve, og aktiviteten var stor hele tiden.


18.09.2023 - Aud Inger Kalseth

Været kan man ikke gardere seg i mot, så avtale om å bruke fotballhallen var i boks. Nå ble det ikke så mye regn på Heggøya, men da jeg kjørte hjem, var veien regnvåt fra snekkeriet og oppover til Kløvstein. Snakk om lokalt!
Ungene benyttet seg av de tilbudene som fantes, noen med god hjelp fra foreldrene. Det ble sparket fotball, syklet, rulleskøyter, freesbeegolf osv. Foreldrene som ikke hjalp til, fikk seg en trivelig prat med venner og kjente.
Når blodsukkeret gikk ned, var det mulighet for saft, kaffe og kaker. Etter hvert ble det servert grillede pølser med brød/lomper ute. De gikk ned på høykant, så det var nære på at det gikk tomt!
COOP Marked Storås sponset oss med kaffe og Varig Orkla forsikring og Orkla sparebank ga oss en masse ting som vi kunne gi ungene som takk for oppmøtet.
Håper unger og foreldre syntes det hadde vært en bra dag, for arrangørene var godt fornøyd. Det betyr at det kan bli flere slike arrangement.
Frivilligsentralen/BUA har selv laget en oversikt v/Erik som kommer her.
BUA Meldal lastet lørdag morgen opp over 80 artikler samt beach-flagg og roll-up for å markedsføre tilbudet.

Noe av utstyret var med for å vise fram hva vi har, som lavvo, telt, soveposer og lakenposer, hengekøye med myggnett og tarp, ryggsekker m.m.
Annet utstyr som frisbeegolf, baller, skateboard, rulleskøyter, sparkesykler og vanlige sykler var tiltenkt bruk på aktivitetsdagen. Og om det ble brukt! Sykler, skateboard og rulleskøyter var så populært at det tidvis stod unger i kø for å vente på ledig utstyr. Særlig sykkelhjelmer, som også ble benyttet til rulleskøyter, skateboard og sparkesykkel ble det knapphet på, så vi kjørte og hentet flere.

Til rulleskøytene og skateboardene hadde vi også med annet beskyttelsesutstyr til knær, albuer og håndledd. Dette forstod ungene viktigheten av, og vi fra BUA hjalp de på og av med utstyret. For de som prøvde sykler hadde vi en ferdighetsløype på danseplatten. Denne bestod av slalåm mellom kjegler, en vippeplanke og en "kjeglegarasje" de måtte sykle en hel runde "inni". Mange unger kjørte løypa flere ganger, og noen kjørte gjennom på sparkesykkel og rulleskøyter også. Fullført ferdighetsløype på sykkel ble belønnet med BUA-buff.

Flere foreldre hadde hørt om BUA, men visste ikke helt hva det var, eller hva slags utstyr vi låner ut. Dette fikk vi fortalt til de som lurte på det, og det dukker nok opp nye brukere til skisesongen.

 

Annonser


Medlemmer