Tidlig ute med selvscanningskasse

Butikksjef Geir Børseth og butikkbetjent Ane Marie Dahlen ved en av de nye selvscanningskassene.

Coop Meldal er er av de første Coop Marked butikkene i distriktet som tar i bruk kasser der kunden selv kan scanne og betale sine varer uten hjelp av betjening. 


11.06.2018 - Helga Romundstad
Kategori: Næringsnytt, Næringsliv

- Dersom køen er lang og du har kun få varer du skal betale, er selvbetjeningskassen kjekk å gå til, forteller butikkbetjent Ane Marie Dahlen. - Selv om vi har hatt denne kassen kun en kort periode, er det allerede mange som har benyttet den. Den er godt mottatt av kundene, fortsetter hun.

- Da det var turnstevne her, var det mange ungdommer fra byen som gikk rett til selvscanningskassen. Det var tydelig at de var vant med å benytte slike, sier bustikksjef Geir Børseth.

De nye kassene er ikke tenkt til hverken å erstatte betjening eller de ordinære kassene - De er kun et supplement til de ordinære kassene,  sier Geir. - Det er også frivillig å benytte dem, fortsetter han. Det vil alltid være betjening i kasseområdet, så det er opp til kundene selv om de vil benytte betjent kasse eller selvbetjent kasse. Kassebetjeningen vil selvfølgelig også være behjelpelig med veileding til de kundene som ønsker å prøve ut de nye kassene.

Ane Marie demonstrerer villig hvor lett det er å benytte den nye kassen. Hun forteller også at det vil bli to slike kasser etterhvert.  

CoopMarked Meldal Selvscanning 8

For å starte innscanningen, trykker du på skjermen. Deretter legger du varen med strekkoden ned mot mot avlesningskameraet, slik som vist på bildet under. Når du hører et "pip", er varen scannet inn og du vil se den listet opp på skjermen foran deg.

CoopMarked Meldal Selvscanning 6

Dersom varen ikke har strekkode, kan du enkelt søke den opp. Bildet under viser et søk på "salat".

CoopMarked Meldal Selvscanning 7

 

Etter at alle varene er scannet inn, kan du betale med kort. Dette fungere på samme måte som når du betaler med kort i en kortterminalen ved de ordinære kassene.

Tilsvarende er det for medlemskortet. Det scannes inn slik som varene, slik at kjøpet ditt blir registrert i kortet og eventuelle rabatt blir med i varekjøpet. 

Thorbjørn Strand har allerede benyttet selvscanningskassen mange ganger. Han forteller at den er lett å bruke når varene har strekkode. For varer uten kode, er det litt mer med det, men med litt hjelp går det greit.

CoopMarked Meldal Selvscanning 5

 

Med de to nye kassene på plass håper Coop Meldal etterhvert å få frigjort ressurser, slik at betjeningen kan benytte mer av sin tid til å hjelpe kunder, samt det å holde butikken ryddig og sørge for god vareplassering.

 

Red.: HR

Annonser


Medlemmer