"Sjela til Å-Bua sitter i veggene"

Denne gjengen har stått på i ukevis med ombygging til Prix. I dag var de lykkelige for å vise resultatet for kundene

Prix Å åpnet i dag klokken 10.30 etter høytidelige taler og snorklipping av ordfører Are Hilstad foran inngangen til den nye butikken.


11.04.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Næringsnytt

-Prix skal fortsatt bli det samme som Å-Bua har vært for oss - sjela sitter i veggene, sa Odd Arild Svartbekk i sin åpningstale. -Vi skal fortsette å ha alt, hvis dere vil ha det.

Styrets leder sa at dette er en milepæl for Å-Bua. Han takket personalet for deres store innsats og engasjement, og kundene for deres tålmodighet. Han kunne fortelle at det ikke bare var selve butikklokalet som var fornyet, men også loft og kjeller med tekniske anlegg var oppgradert og modernisert i 2018.

 

IMG 3121

Påskeharene tok imot kundene og delte ut lodd med spennende gevinster. Den store pakken, var dog til Prix selv fra fornøyde kunder.

147 kunder strømmet inn da dørene ble åpnet, og påskeharene ønsket velkommen. I det nye og større lokalet var det god plass til alle når man spredte seg rundt i butikken. Én plass ble det likevel noe trengsel, og det var foran kakebordet hvor man også fikk gratis kaffe, brus og pølser med brød.

 

IMG 3123

 

Her ser du den nye delen hvor kiosken/søndagsbutikken var tidligere. Butikken fremstår mer innbydende, ryddig og luftig uten det trange hjørnet som tidligere var foran kassaområdet. Nå er mineralvannavdelingen flyttet hit og frukt/grønt og brødavdelingen er det første som møter kundene. Det har kommet inn noen ekstra frysere, så reolene med tørrvarer er flyttet nærmere kassa og forlenget med en ekstra seksjon hver. 

 

IMG 3130

Daglig leder Frode Ysland hadde det travelt med å bære ut kaker til de feststemte kundene.

Daglig leder Frode Ysland er lettet og glad for at de nå er i mål med det store prosjektet. Han sier at Coop-marked etterhvert vil bli faset ut. Prix blir det nye "Marked" og tilpasser seg lokalt sortiment i nærbutikkene i distriktene. Det betyr at de kan fortsette med husflid, trelast og alt som før.

Styrets leder Rolf Arne Bruholt har stor tro på Prix-konsptet som nå er tilpasset lokale forhold. Han ser at kundene setter pris på den utvidede åpningstiden som de ha tjuvstartet før nyåpninga. Han håper og tror at dette vil veie opp for lavere priser, og at de ikke tilbyr søndagshandel.

 

IMG 3134

Gratis pølse slo godt an hos barna

-

IMG 3146

Datter og mor, Anne og Gudrun Lilletiset stoppet opp foran selvbetjeningskassa, men ombestemte seg og gikk til påskeharen i den betjente kassa

Anne og Gudrun Lilletiset sier at de er veldig glade i Å-bua si. -Hvis den skulle bli borte vet jeg ikke hva vi skulle gjort sier mor Gudrun. Når vi kommer hit, er det alltid veldig hyggelig å snakke med betjeningen.

-

IMG 3150

Ingunn og Magne Stokkli tester selvbetjent kasse

Ingunn og Magne Stokkli sier at de foretrekker å gå i betjente kasser, men måtte jo prøve ny-investeringen. -Dette er jo spennende, men vi vil jo gjerne ha kontakt med betjeningen når vi kommer hit.

Kassabetjeningen var straks på pletten da de så at kunder tok den ubetjente kassa i bruk. Det er ikke alle som har betjent kassaapparater før, så de trenger veiledning. Hun påpekte at de alltid vil være i kassa som før, men at butikken trenger å følge med på utviklingen. Noen ganger kan den jo også være fint når det er kø, og man har få varer som skal betales.

 

Prix Å er medlem i meldal.no

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer