Sommeravslutning for Løkken Pensjonistforening

 

De kunne by på et innholdsrikt program i Pensjonisthuset på Løkken da det ble arrangert avslutningsfest for første halvdel av 2020


29.06.2020 - Rita Smedplass
Kategori: Leserinnlegg, Lag og foreninger

Det var allsang til musikk av Gunnar Bonsaksen, Ove Snuruås med gitar, sang og historier. Besøk av Ingunn Aspli som orienterte om hva som skjer og skal skje på Bergmannskroa i sommer og utover sesongen.

Leder Olav Huseby ønska velkommen, og orienterte kort om dagens program.

Han oppfordra Ove til å komme med forslag til åpningssang, og resultatet ble at alle i salen stemte i med “De nære ting”.  Sangen er et apropos til den tida vi har vært igjennom (og fortsatt er i) med Covid 19-virus som en trussel, spesielt for oss over 65 år.

Ove snakka litt om seg sjøl og sine prosjekter. Hans hovedjobb nå er å være far og bestefar, men han driver også 6 bedrifter. Han har nok mye å henge fingrene i, men hans store interesse og hjertebarn utenom familien er Orkla Gjestebolig.

Han er leder for styret i“Stiftelsen Orkla Gjestebolig”. Han mener gjesteboligen må tilbake til sin “fordums prakt”, da mener han den tida huset virkelig ble tatt vare på. Da alle i staben med vertinne Synnøve Mjøen i spissen, tok hånd om alt det unike hotellet hadde av møbler, serviser, gardiner, og de store veggdekorasjonene i festsalen med mer. I tillegg kunne Synnøve fortelle gjestene historien omkring alt dette. På denne tida hadde gjesteboligen eget kjøkken, og alle som jobba der, sto for høy kvalitet på det som ble servert.

Ove ville også framsnakke Løkkensamfunnets aktiviteter og bedrifter. “D e itjnå som kjæm tå sæ sjøl”. Alle bedriftene og foretak på Løkken og omegn, er garantister for arbeidsplasser og kanskje tilflytting, som er så viktig for alle små samfunn.

Ove ønsker at gjesteboligen må få ei venneforening: “Gjesteboligens Venner”, som kan bidra med dugnader på forefallende arbeid på eiendommen, både å ta vare på uteområder, og kanskje arbeid som krever formell fagkunnskap i håndverk og lignende. Han fikk god respons fra salen, og flere ville være med på dugnaden. En ide var også å få med velforeninger i et “Løkken Vel” som kunne være med på dette, kanskje også Løkken Utvikling.

Ove er en god forteller, og han fortalte noen små historier om seg selv med overraskende poeng. Han sang “Dekksgutten” av Åge Aleksandersen, og filosoferte rundt budskapet i denne sangen. Alle vil bli kaptein, men dekksgutten har også en viktig jobb. Alle kan bli best i sin egen jobb! Ove sang også “Kom sommarvind”, som allerede var kommet til oss denne dagen, og en sang skrevet av Leidulf Hafsmo, som også skildret naturen i sine dikt.

En historie med mange overraskende poeng skrevet av samme mann, fikk fram gapskratten hos publikum.

Så var det Gunnar Bonsaksen sin tur til å spille til allsang: blant annet. “Blåveispiken” og “Når lysene tennes der hjemme”.

I matpausen, der kjøkkengjengen serverte deilig pizza fra Kroa, med kaffe og Åse sin jordbærkake, gikk praten ved borda. Borda var plassert etter Corona-regler med god avstand.

4 IMG 15781

Etter serveringa introduserte Olav Huseby Ingunn Aspli, leder i det nye styret (5 pers.) for Bergmannskroa.

IMG 15811 1

Styret ønsker videreutvikling av Bergmannskroa og Orkla Gjestebolig, og ønsker venner i lokalsamfunnet. I dag er det i alt 15 ansatte på Kroa, og de har åpnet trinnvis opp etter Covid-19, og øker åpningstidene litt etter litt.

Alt på Kroa knyttes opp til historia på Løkken. Kroa er også med i “Visit Løkken Verk AS” som er registrert i Brønnøysund. Planen er også egen nettside med booking av hotellrom, bobilparkering (slamdammen), kanskje bestilling av takeaway. 

De håper på at for eksempel pilgrimer kan stikke innom, og kanskje bilturister.

Publikum fikk stille spørsmål og komme med ideer, og det ble en dialog.

Til slutt på sommerfesten ble det allsang med Gunnar, som i kjent stil vartet opp med “Nidelven”, “La oss Leve”, “Sangen til bygda” med flere. Løkken Pensjonistforening er heldig som har sin egen eminente pianist!


Før de 32 festdeltagerne gikk hjem  var det trekning på inngangsbilletten, og alle tre vinnerne av gevinstene fortjente vinnerlykken. Gevinstene var ei matkorg fra Extra pluss to flasker med god drikke.

Asveig Steen (sekr)

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer