Tradisjonell basar er populært

Årets basar er en stor begivenhet i Laksøybygda. Da samles alle i grendahuset i håp om å vinne fine gevinster.
27.09.2018 - Helga Romundstad
Kategori: Lag og foreninger, Basar
Det mangler ikke på vinnermuligheter når Laksøyan grendehus inviterer til den årlige basaren. Dette er godt kjent blant bygdas befolkning, men ryktet om vinnersjansene og at basaren arrangeres på tradisjonelt vis, har også nådd gjester utenfor Laksøybygda. Under årets basar var salen i det gamle skolebygget fylt med folk fra fjern og nær i alle aldre.
Basaren startet som vanlig med fire runder åresalg med trekning. Deretter var det tid for pause der grendelaget bød på vafler, kake, saft og kaffe. Tre nye runder med åresalg ble gjennomført etter pausen.

Åresalget utgjør en stor del av basaren i Laksøybygda.

Basargjestene følger spent med på trekningen fra åresalget.
Under kaffepausen ble det arrangert tombola som var spesielt populært blant de yngste basardeltakerne.

Flere yngre basargjester ved tombolabordet.

Kristian er fornøyd med å ha vunnet både ball og penal i tombola.

Det er trivsel rundt bordene når bygdefolket møtes i grendehuset - uansett anledning.
Kvelden fortsatte med konvoluttsalg og alle de flotte gevinstene på gavebordet fikk ny eier.

Gevinster på gavebordet.
Forut for basaren hadde det vært salg av lodd rundt omkring i bygda og ved Coop Marked Storås. For de som ikke hadde kjøpt lodd før basaren, kunne sikre seg en vinnersjanse med å kjøpe lodd ved bordene.
Kveldens høydepunkt var trekningen fra dette loddsalget. Som vanlig var det flotte gevinster og mange var hjemmelaget av flittige hender.

Gevinster til trekningen fra loddsalget.
I alle år har hovedgevinstene vært en dukke med vogn og hjemmelaget dukkeklær, samt en leketraktor.

Dukke med dukkevogn og hjemmelaget dukkeklær var en av basarens hovedgevinst.
Trekningslisten fra loddsalget:
Styret i Laksøyan grendehus takker alle som har gitt gaver til utlodning på basaren.
Les også:
Folksomt på basar i Laksøybygda
Foto: Helga Romundstad
Red.: HR