"Trivselsfaktoren skal være høy"

Tirsdagens dugnadsgjeng hadde det svært travelt, men tok seg tid til å samles for fotografering før det ble matpause

Gunnar Sørløkk og en hærskare av dugnadsfolk har jobbet målrettet i ett år for å gjøre førstkommende helg til en god opplevelse for alle som deltar - vi snakker om Storås dansefestival


12.06.2019 - Hilde Stina Elshaug
Kategori: Kultur, Sang, dans og musikk

Stikkord for festivalen er musikk, dans, familie, veteranbil, lastebil, og det ryktes at maten blir knallgod som tidligere med en spennende nyhet.

Gunnar Sørløkk som er primus motor og den som har det overordnede ansvar for Storås dansefestival forteller at dette er niende året IL Dalguten, Storås samfunnshus og Storås gammeldansklubb inviterer til dansefestival på Storås.

- Vi starta i det små og bygde opp sten på sten, sier Sørløkk ydmykt.

- Vi har ingen ambisjoner om å bli en større festival, men ønsker å være en festival hvor folk kan kjenne hverandre og føle seg hjemme.

I fjor hadde vi 2500 besøkende spredd utover arrangementet og det er omtrent så mange vi håper skal komme i år også. Det handler om at vi som arrangør har nådd en grense for hvor mange gjester vi kan gi et godt nok tilbud med gode opplevelser for den enkelte. Trivselsfaktoren skal være høy!

-Først skal vi huse ca 300 campere som skal ha mat og alle fasiliteter,  så har vi egne artistverter som server artistene, og i tillegg betjene de 2500 besøkende på festivalen. 

-Det vi har gjort annerledes i år er at vi utvider tilbudet på familiedagen lørdag hvor Jo Sverre blir det store trekkplasteret.  Jeg tror nok mange vil komme å høre på han. Ellers så er programmet over samme lest som før med country og danseband.

 

En viktig faktor er dugnadsånden

-Det er et stort apparat og mye som skal på plass, og den største staben er “vakt og sikkerhet”.

-Vi er ni forskjellige avdelingsledere med ansvar for hver sin avdeling som jobber hele året med å få i stand neste festival. Uten de frivillige hadde det ikke blitt noe. Utallige dugnadstimer legges ned både av ungdommer og voksne året gjennom og alt gjøres på dugnad.

-Det vi gjør pløyes tilbake til lokalsamfunnet i form av anlegg, idrett, og frivillighet ved at vi leier tjenester fra lag og foreninger under festivalen, og at vi handler lokalt.

Mye her er bygd av midler fra dansefestivalen og det er folk fra hele bygda som bidrar til at det ruller og går på niende året.

I fjor brukte vi 5-600.000 kroner på taket til danseplatten og utescenen

 

Lastebiltreff og veteranbilutstilling 

-Noe av suksessen er at det er frivillighet og jeg tror det har mye å si for Meldal at vi kan ha en sånn festival for året, sier Gunnar Sørløkk som ikke kan skjule stoltheten over de varierte aktivitetene som skal skje på Storås til helga.

-Lastebiltreff og veteranbilutstilling er blitt veldig populært. 150 lastebiler ventes å komme i kolonne til Storås for å parkere bak hallen. Dette er det andre som har ansvar for, men flott at de deltar i forbindelse med dansefestivalen.

 

All mat lages av lokale hender

-Jeg vet ikke om grisen som skal grilles på lørdag var lokal, men den skal grilles av lokale hender. Vi prøvde å kutte ut helgrillet gris et år, men det ble så store protester at det skal vi ikke prøve igjen.

Så har vi med en kar fra Fosen som har laget en kistegrill som er to meter lang. I den skal det grilles kje - det er en nyhet og blir spennende.

 

-Campingen er utsolgt, men vi har lagt ut uspesifiserte campingplasser uten strøm for de 20 første som melder seg. Fortsatt har vi noen helgepass og dagsbilletter igjen.

 

Les mer i annonse på siden: http://www.storaasdans.com/ 

Yr melder godt vær: Langtidsvarsel 

 

fullsizeoutput 5d68

To ektepar står for matserveringa til dugnadsgjengen. De stiller selvsagt også til helga når du kommer innom som festivaldeltager. Inne på samfunnshuset blir det frokostbuffet lørdag og søndag.

 

IMG 3969

Ved rigging av scene vil det alltids være behov for litt vedlikeholdsarbeid som blir gjort fortløpende…

 

IMG 3968

En flik av campingområdet. Oppe  ved grustaket blir det lagt ut 20 uspesifiserte campingplasser uten strøm for de første som melder seg.

 

Tekst og foto: Hilde Stina Elshaug

Annonser


Medlemmer