Uten dugnad - ingen festival

 

Festivalsjefen Gunnar Sørløkk berømmer alle som deltar på dugnadarbeidet som legges ned for å kunne arrangere festival hvert år.


08.06.2018 - Helga Romundstad
Kategori: Kultur, Sang, dans og musikk, dugnad

Hvert år i juni måned arrangeres det dansefestival og Storåstreffet (lastebiltreff) samtidig på Storås. For å få til dette, deltar flere ivrige dugnadsfolk. meldal.no stakk innom festivalområdet torsdag formiddag og møtte noen av de frivillige.

- Uten dugnadgjengen har det ikke blitt noen festival. En stor del av de frivillige har deltatt i mange år og har derfor blitt veldig erfarne og uvurderlig hjelp for oss som arrangør, sier festivalgeneral Gunnar Sørløkk. - Oppgavene og ansvarsområdene er fordelt mellom oss. Det varierer hvor mye hver enkelt deltar, men all hjelp er til nytte og sammen drar vi igang festivalen år etter år, fortsetter Gunnar som selv var opptatt med lossing varer.

Storas Dansefestival.8 Gunnar Sorlokk

En travelt opptatt festivalsjef, Gunnar Sørløkk, tok seg tid til en liten prat mens han jobbet med lossing av ankommet varer til området.

Ingen festival uten mat og drikke til gjestene. Laila Fagerli Grefstad har ansvaret for serveringen av øl, vin og rusbrus. Hun kan fortelle, at i tillegg til øl fra Dahls, vil de også selge Thams-øl fra Røros bryggeri. Festivalmaten har Gerd Irene Kirholt som sitt ansvarsområde. Det vil være salg av pizza, pølser, burger med mer, så ingen trenger å være sultne mens de besøker oss på Storås. - Lørdag morgen er det frokost-buffet i samfunnshuset, noe som kan smake godt etter en lang kveld på dansegulvet, forteller de blide dugnadsdamene.

Storas Dansefestival3.9

Gerd Irene Kirkholt, Laila Fagerholt Grefstad og Gro Anita Hoel bak disken på den nye utepuben. - Vi tror det vil bli fint å servere drikke fra den nye puben, smiler damene.

Når så mange mange mennesker skal samles, er det viktig at sanitærforholdene er i orden. To staute og erfarne dugnadskarer var satt på oppgaven med å reparere ei dør til anlegget. - Det er trivelig at dere kommer og besøker oss, sier Erling Hove.

Storas Dansefestival.13

Olav Storås og Erling Hove har vært med som dugnadshjelpere i mange år.

Årets nyvinning på festivalplassen er en pub/bar med tak som kan rulles av og på over sitteplassene. Installasjonen er selvfølgelig satt opp på dugnad tidligere i sommer.

Storas Dansefestival.7

 

meldal.no ønsker arrangøren, de frivillige og gjestene trivelige dager på Storås!

 

Red.: HR

Annonser


Medlemmer