Vintermusikk - Salme- og kulturkveld.

En flink trompetist.

Organist Magnus Asplund og trompetist Sofie Stakkenes ga oss en uforglemmelig kveld i Meldal kirke og satte et verdig punktum for Vinterlarm-uka.


11.03.2019 - Aud Inger Kalseth
Kategori: Kirke og menighet, Vinterlarm

Vintermusikk kan være et vidt begrep. I salmeboka finner vi salmer som uttrykker stemningen om vinter på forskjellige måter. Fastetiden er en tid som både i tekst og musikk, venter på lysere tider. Salmeboka har et eget kapittel for årstidene. Der er det sanger om vinter som vi ikke synger så ofte.

Kveldens musikalske gjest var Sofie Stakkenes. Sofie er trompetist og vikarierer jevnlig i Trondheim symfoniorkester og i Luftforsvarets musikkorps i Trondheim. Sofie er utdannet ved universitetet i Tromsø og ved NTNU i Trondheim.

De startet kvelden med Tuba mirum av Sverre Eftestøl. Det var et nydelig stykke musikk som passet godt i Meldal kirke. Eftestøls Tuba mirum er atypisk i forhold til klassiske komponisters versjoner ved at den går i dur og uttrykker en viss optimisme.

Vi fikk også Ole Edvard Antonsens Icicles. Icicles betyr istapper. Canon i D av Pachelbel er et av nåtidens mest spilte klassiske verker. 

Innimellom disse flotte stykkene sang vi salmer med tema vinter og vår. Noen var helt nye for meg, men disse salmekveldene er en fin anledning til å bli kjent med den nye salmeboka.

Leder i menighetsrådet, Hans Christian Borchsenius, var "konferansier" og prest Jonas J. Dahlberg snakket om dagens tema og leste et dikt.

Neste salmekveld er 5.mai kl.19.00 og da er det nye gospelkoret musikalske gjester. 

Kilde: Programmet for kvelden.

 

Tekst og foto: Aud Inger

Annonser


Medlemmer